Ingezonden persbericht


Stedelijk Museum Zutphen
Postbus 4131
7200 BC Zutphen

PERSBERICHT
30 januari 2008

'Jazz in the Refter II'
Een zondagmiddag voor muzikale fijnproevers

Na het grote succes in 2007 vindt op zondagmiddag 17 februari voor de tweede maal het concert 'Jazz in the Refter' plaats in het Stedelijk Museum Zutphen. In deze tweede editie staat de saxofoon centraal. Voor de pauze treedt het saxofoonkwartet SAX-4 op, na de pauze kan er geluisterd worden naar het kwartet Geronimo-4. Het concert begint om 14.00 uur, de zaal gaat open om 13.30 uur, de toegang is gratis.

SAX-4
Het saxofoonkwartet SAX-4 bestaat uit Sietze Wierda (altsax), Theo Gerritsen (altsax), Frank Edelbroek (tenorsax) en Jerôme Pellemans (baritonsax). Twee van de leden kennen elkaar al jaren als klarinettist in begeleidingsorkesten. In het najaar van 2003 ontmoetten alle vier elkaar als saxofonist/klarinettist in een musicalorkest. Daar werd het plan gesmeed om een saxofoonkwartet te starten. Hoewel de muzikanten een verschillende achtergrond hebben - de één is een jazz freak, de anderen zijn meer klassiek geschoold - werkt de samenwerking wonderwel. Het repertoire bestaat uit jazzkwartetten (o.a. Lennie Niehaus, George Gershwin en Duke Ellington), evergreens en eigen arrangementen voor speciale gelegenheden.

Geronimo-4
Jerôme Pellemans (sax), Dennis Maks (gitaar), Bart Huizing (contrabas) en Mark van der Poel (drums) vormen samen het Deventer jazzkwartet Geronimo-4. De leden kennen elkaar al jaren. Zij ontmoetten elkaar in de vroegere scene rond Jazzcafé 'La Balance'. Geronimo-4 speelt vooral aanstekelijke 'standard jazz'. Wie daar niet stil bij kan blijven zitten, kan gerust een dansje wagen.. .

Gesloten museum is niet dicht
Jazz in the Refter is onderdeel van de manifestatie 'Gesloten museum is niet dicht', een uitgebreid activiteitenprogramma tijdens de verbouwing van het Stedelijk Museum. Kijk voor het actuele programma op www.stedelijkmuseumzutphen.nl.

Jazz in the Refter II
Stedelijk Museum Zutphen, Rozengracht 3, Zondag 17 februari om 14.00 uur, Toegang gratis

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frederieke Jeletich, projectmedewerker pr, (06-21632067, post@cultuurproject.nl)