Universiteit van Amsterdam

De fundamenten van de relativiteitstheorie

Lezing Natuurkunde

zondag 17 februari, 12.00-13.00 uur
De relativiteitstheorie, onlosmakelijk verbonden met Albert Einstein, is een van de meest tot de verbeelding sprekende natuurkundige theorieën. Dat komt omdat deze theorie onze naïeve interpretatie van fundamentele concepten als ruimte en tijd radicaal op de helling zette. In de lezing De sublieme eenvoud van relativiteit doet prof. dr. Sander Bais na een korte historische inleiding de fundamenten van de relativiteitstheorie uit de doeken. Bais is een vooraanstaand theoretisch natuurkundige aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn bijzondere talent om complexe vraagstukken tot de essentie terug te brengen, stelt hem in staat de natuurwetenschap voor een breed publiek begrijpelijk te maken. Zijn onderzoek richt zich op de fundamentele wisselwerkingen tussen elementaire deeltjes, relativiteitstheorie en de theorie van 'supersnaren'.

Voor meer informatie en aanmelden: http://www.studeren.uva.nl/voorlichting/betamaand/object.cfm/objectid=7C2E49B3-1321-B0BE-A453F7E6035A8423


Locatie: Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 231, Amsterdam.

Dit is een overzicht van promoties, oraties, afscheidscolleges en andere activiteiten aan de Universiteit van Amsterdam. Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.