Wereld Natuur Fonds Nederland

Persbericht

31 januari 2008

Nieuwe Rangers! Met een nieuw gezicht

Op 17 februari start alweer het vierde seizoen van het populaire JETIX-programma Rangers!.

JETIX en de WNF-Rangerclub, de jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds zetten de succesvolle samenwerking hiermee voort. Het spel is vernieuwd en er is een kersverse JETIX presentatrice: Froukje Jansen

Per aflevering nemen nu twee teams van twee kinderen het tegen elkaar op. De kennisquiz speelt zich af in drie verschillende werelden: de Polen, de Savanne en de Jungle. Rangers! heeft ook een nieuw gezicht gekregen: Froukje Jansen. Froukje is bekend van '6pack' en 'LLinke Soep'. Zij neemt het presentatiestokje over van Pim Veth.

Rangers! stelt niet alleen de zenuwen van kids op de proef, maar laat hen ook kennismaken met leuke, gekke en spannende feiten over de natuur, wilde dieren, hun leefgebieden en het werk van het Wereld Natuur Fonds. Sommige vragen worden begeleid door interessante of gekke filmpjes of foto's.

Het spel
In elke aflevering gaan twee teams de strijd met elkaar aan. Van elk team doet één kind een doe-opdracht, het andere kind beantwoordt vragen. Per goed antwoord, krijgt het team een punt. Na twee rondes neemt het team met de minste punten afscheid.

De finale
In de finale moet het winnende team een rots bouwen. Elke rots die op de andere rots wordt gezet, levert een vraag op. Een goed beantwoorde vraag levert punten op. Na de finale worden alle behaalde punten van de finalisten bij elkaar opgeteld. Deze eindscore komt op een ranglijst. Na 15 afleveringen kan het team met de meeste punten zich het Super Ranger Team2008 noemen.

Rangers! wordt geproduceerd door IdtV in samenwerking met de WNF-Rangerclub en Jetix.
- Rangers!, vanaf 17 februari elke zondag om 11.50 uur; de herhaling is op vrijdag om 13.20 uur.
- Online vanaf 17 februari via www.jetix.nl/rangers
- Froukje Jansen is vanaf januari 2008 de nieuwe presentator van het prgramma Rangers!, daarnaast is zij de nieuwe ambassadeur van de WNF-Rangerclub.

////////////////////