Gemeente Valkenswaard

Kattenvangactie rondom Mariakerk

Kattenvangactie rondom Mariakerk

De Dierenbescherming start op verzoek van de gemeente Valkenswaard met kattenvangacties rondom de Mariakerk. Dit in verband met meldingen van overlast door verwilderde straatkatten. De verwilderde katten worden gevangen, gecastreerd en na enkele dagen teruggeplaatst. Hierdoor stopt het onderlinge vechten, de hinderlijke stank en het nachtelijke kattengejank, waardoor de overlast voor u minder wordt. Bovendien kunnen de katten zich niet meer voortplanten. Hierdoor wordt erger voorkomen.

Wanneer
De vangacties worden uitgevoerd vanaf zondag 17 februari. Om de katten goed te kunnen vangen worden ze met voer in een vangkooi gelokt. Wij verzoeken u hierom dringend er voor te zorgen dat de katten in deze periode niet gevoerd worden (let ook op uw afval). Enkel met uw medewerking kan de Dierenbescherming de katten vangen; uw hulp is dus noodzakelijk!

Houdt u uw eigen kat binnen tijdens de vangacties. De meeste katten vinden het namelijk niet echt prettig om opgesloten te zitten in een vangkooi.

Informatie
Weet u wie in uw omgeving de straatkatten voorziet van voer? Dan verzoeken wij u dringend de Dierenbescherming te bellen (telefoonnummer 040-2820207 of 06-51905277). Mogelijk heeft u informatie die bijdraagt aan een snelle oplossing van het probleem.

Kittens
Zeer jonge kittens die gevangen worden en redelijk handtam zijn (tot ca 10 weken), worden overigens niet teruggebracht omdat zij naar een gastgezin van Stichting RedCat (www.redcat.nu) gaan. Daar raken ze gewend aan mensen en alledaagse dingen zoals een radio en tv, stofzuiger en deurbel waardoor ze hanteerbaar worden in een huiselijke omgeving. Na het socialisatieproces wordt voor deze katten een nieuw baasje gezocht via Dierenasiel de Doornakker
(www.dierenasieleindhoven.dierenbescherming.nl of www.dierenasiel.com).

Kattenoverlast melden
Via telefoonnummer 040-2083652 kunt u tijdens kantooruren de aanwezigheid en overlast van straatkatten melden. Ook buiten kantooruren is dit mogelijk via het meldnummer van de gemeente 040-2083500. De Dierenbescherming onderzoekt de meldingen.

Toelichting
Meer achtergrondinformatie over de werkmethode van de Dierenbescherming vindt u op www.brabantzo.dierenbescherming.nl. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met de Dierenbescherming (telefoonnummer 040-2820207). Wij berichten u binnen enkele weken over de resultaten van de vangactie.