'Das je goed recht' met Alberto Stegeman

11/02/2008 10:25



DAS Rechtsbijstand



'Das je goed recht', zo luidt de titel van het nieuwe televisieprogramma met presentator Alberto Stegeman waarin juridische specialisten van DAS adviseren over allerlei herkenbare situaties en conflicten. De eerste uitzending is op zondag 17 februari om 21:30 uur op SBS 6. 'Das je goed recht' wordt acht weken lang op zondagavond uitgezonden.

In het programma van bijna een uur praat presentator Alberto Stegeman met Nederlanders die verwikkeld zijn in een juridisch conflict. Elke week worden verschillende cases behandeld uit de praktijk van juridische dienstverlener DAS. Verhalen van particulieren en ondernemers over recht en onrecht. Juristen van DAS leggen in het programma uit hoe zij mensen juridisch kunnen bijstaan. Of het nu gaat over werken, wonen, kopen, betalen of geld incasseren: het komt allemaal aan de orde in 'Das je goed recht'.

Alberto Stegeman: 'De frustratie die bij mensen leeft is heel herkenbaar en echt. Je wil je recht halen, maar hoe? Het is goed dat er een tv-programma is dat laat zien hoe dat in z'n werk gaat en hoe een zaak wordt opgelost. En lukt dat niet, kun je altijd nog laten zien waar je dan in de wetgeving tegenaan loopt. Mensen moeten kijken naar dit programma, om er wat van op te steken, om zelf problemen te voorkomen én om te zien hoe er iets aan kan worden gedaan àls er eenmaal een probleem is ontstaan.'

Vanaf zondag 17 februari is het programma acht weken lang, iedere zondag te zien op SBS 6 om 21:30 uur. Vanaf de eerste uitzending is ook de website www.dasjegoedrecht.nl live. Hier vinden kijkers meer informatie over de juridische onderwerpen die in de uitzendingen aan de orde zijn gekomen. Ook kunnen bezoekers van de website de juridische 'Magdat?Quiz' spelen. Iedere week wint de deelnemer met de hoogste score een Apple iPod Touch.

Het programma wordt geproduceerd door Endemol Nederland. Juridisch dienstverlener DAS behandelt ruim 80.000 zaken per jaar en is bij uitstek geschikt om een deskundige mening te geven over de items in dit programma over recht en onrecht in Nederland.

Bijlage: Foto o.v.v. Nick van Ormondt.

Einde bericht

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.dasjegoedrecht.nl