Openbare bibliotheek Amsterdam


Lazy Jazzy Afternoon met Ilse Huizinga

12 feb 2008 - 12:50
Ilse_Huizinga_(Patricia_Steur)_web
RENE VAN BEECK © Jan van Breda
Zondag 17 februari is er weer een Lazy Jazzy Afternoon. René van Beeck speelt samen met Ilse Huizinga - vocals, Erik van der Luijt - piano en Joost van Schaik - drums. Zelf bespeelt hij de contrabas. Het optreden vindt plaats in het Theater van 't Woord in de Centrale Bibliotheek om 16.00 uur.

Zondag 17 februari, 16.00 uur,
Theater van 't Woord, Centrale Bibliotheek

Lazy Sunday Afternoon

Ilse Huizinga - vocals
Erik van der Luijt - piano
Joost van Schaik - drums
René van Beeck - contrabas

Voor deze Lazy Sunday Afternoon heeft contrabassist René van Beeck weer een aantal swingende musici uitgenodigd.
Sinds het verschijnen van haar debuutalbum in 1997 oogst zangeres Ilse Huizinga lovende kritieken. Inmiddels is ze alweer 6 cd's verder en heeft ze zich onmiskenbaar ontwikkeld tot "één van de beste jazz zangeressen van Nederland." (De Gooi- en Eemlander) Ilse zong o.a. in Frankrijk, Engeland, Spanje, Zwitserland en Turkije. Over haar optredens schreef Elsevier: "Ze betovert haar publiek binnen de kortste keren...". Ilse heeft een grote voorliefde voor het repertoire van het American Songbook en vanmiddag zal ze haar favoriete stukken zingen.

Aan de vleugel zit Erik van der Luijt, naast een veelgevraagd begeleider componeert hij ook graag en een aantal van zijn composities zullen deze middag klinken. Achter de drums Joost van Schaik, onbetwist een van de beste jonge drummers van Europa. Joost speelt o.a. met Toon Roos en Philip Catherine.

Toegang: EUR 10,00. Met OBA-pas of Stadspas: EUR 7,50. Reserveren: 020-5230801 of klantenservice@oba.nl

Foto: Patricia Steur