Stadsdeel Zeeburg

Poëziemiddag: Dichten voor en door Zeeburg

14 februari 2008
De stichting Cultuur Indische Buurt organiseert weer een poëziemiddag voor (en door) Zeeburg op zondag 17 februari 2008. Met medewerking van dichter Tsead Bruinja (Bang voor de bal) en singer-songwriter Leine (Grote Prijs van Nederland).

Flyer poeziemiddag Net als bij de eerdere poëziemiddagen is er naast professionele voordrachten ruimte voor deelnemers uit Zeeburg. Aan het eind van de middag zal een welwillende jury een prijs uitreiken aan de voordracht die eruit springt. Wie mee wil doen, kan een e-mail sturen naar: info@cultuurib.nl. Stuur twee gedichten mee, o.v.v. naam, adres en telefoonnummer. Het aantal deelnemers is beperkt, dus wees er snel bij.

Tsead Bruinja

Ook deze middag presenteren we weer grote namen. Zoals Tsead Bruinja, Fries- en Nederlandstalig! Lyrisch, anekdotisch, voorzichtig surrealistisch, lichtvoetig zoekend, teder brommend - er is niet één plakkertje voor Bruinja's poëzie. Misschien wel omdat er niet alleen de gedichten zijn, maar ook nog de indrukwekkende voordracht ervan. Bruinja is vooral ook een belevenis. Tsead Bruinja debuteerde in 2000 met de Friestalige bundel De wizers yn it read (De wijzers in het rood). Zijn Nederlandstalig debuut was Dat het zo hoorde in 2003, waarvoor hij werd genomineerd voor de Jo Peters Poëzieprijs. In 2004 verscheen zijn bundel Batterij en in 2007 zijn jongste bundel Bang voor de bal. Op komst is Geboorte van het zwarte paard, een tweetalige keuze uit zijn Friestalige gedichten (mei 2008).

Zangeres Leine

Omdat poëzie en muziek niet alleen samengaan, maar vaak gewoon precies hetzelfde zijn, zal ook singer-songwriter Leine optreden. Met haar zoele, zwoele, intieme gitaarmuziek en namiddagachtige stem weet ze niet alleen de verwondering over de wereld (`Ik ben niet zo van de liefdesliedjes) in jazzy vorm te gieten, ze won er onlangs ook nog de Grote Prijs van Nederland mee. En dat was niet voor het eerst. Tien jaar geleden won zij met het duo Kirke, waarvan zij gitariste was. Haar debuut Songs at the Dinnertable uit 2006 is verkrijgbaar op haar site www.leine.nl.

Ook IJburg

De poëziemiddag wordt gepresenteerd door Alessandro Aiello, de prijswinnaar van vorig jaar. De jury van toen prees Aiello's even talige als passionele gedichten, en zijn verinnerlijkte voordracht. Zoals de voorzitter van vorig jaar, cultuurwethouder Dennis Straat, toen benadrukte: de kwaliteit van de poëziemiddagen stijgt elk jaar een beetje. Maar, zoals hij terecht benadrukte, de volgende keer wil het publiek ook graag dichters uit IJburg horen!

Tijd en locatie

Aanvang: 14.00 uur
Entree: gratis
Locatie: Studio/K, Timorplein 62 (nabij het Javaplein)

De poëziemiddag is mede mogelijk gemaakt door stadsdeel Zeeburg en Studio/K.