Gemeente Tilburg

Nummer
08091GO
Datum
14 februari 2008

Aanleggen kabel Bisschop Zwijsenstraat

Straat afgesloten op zondag 17 februari van 06.00 uur tot 19.00 uur

Op zondag 17 februari is de Bisschop Zwijsenstraat tussen de Hoogtedwarsstraat en Voltstraat afgesloten voor het aanleggen van een kabel. De afsluiting geldt van 06.00 tot 19.00 uur. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Essent Netwerk.

Inhoud werkzaamheden
Op de hoek van de Hoogtedwarsstraat en de Bisschop Zwijsenstraat wordt op dit moment gewerkt aan het appartementencomplex Het Zwijsenhof. Tijdens de bouw is gebruik gemaakt van een zogenaamde bouwaansluiting. Bij het gereedkomen van de bouw dient het appartementencomplex een definitieve aansluiting te krijgen op het elektriciteitsnet. Het aanleggen van de kabel is alleen mogelijk als de Bisschop Zwijsenstraat ter hoogte van de werkzaamheden wordt afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. De Bisschop Zwijsenstraat is een belangrijke schakel in de Cityring en dient als omleidingsroutes van andere werkzaamheden. Deze straat afsluiten is dus zeker niet mogelijk op werkdagen of zaterdagen.

Uitvoeringsplanning
De eerste mogelijkheid om de stroomvoorziening aan te leggen is zondag 17 februari. De gemeente en Essent hebben besloten dat dit het minst overlastgevende moment is om te starten. Afhankelijk van het weer, starten de werkzaamheden zo vroeg mogelijk, rond 06.00 uur. Essent zet dubbele werkploegen in om de werkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden.

Tijdelijke verkeersmaatregelen
Verkeer vanuit het centrum wordt omgeleid via Primus van Gilsstraat, Piusstraat, Koopvaardijstraat, Havendijk, St. Josephstraat, Ringbaan Oost en Ringbaan Zuid. Richting het centrum is doorgaand verkeer wel mogelijk. Bij de kruising Primus van Gilsstraat / Bisschop Zwijsenstraat worden verkeersregelaars ingezet.

Meer informatie
Hebt u nog vragen over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met Marcel Bertens van Essent Netwerk. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06 50 63 05 68. U kunt ook contact opnemen met Wil van Haaren, toezichthouder Kabels en Leidingen van de gemeente Tilburg. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 542 99 59.