Time : 12:01:42
Date : 11 December 2007
Sender Name: Whisky etc.

International Malt Whisky Festival 2008
PERSBERICHT
International Malt Whisky Festival
Locatie: ICCGhent
16 - en 17 februari 2008
Wondelgem, december 2007

Het International Malt Whisky Festival, het evenement voor de Whiskyliefhebber in België, vindt dit jaar weer plaats in het ICC Ghent. Op zaterdag 16 en zondag 17 februari 2008 staat Het Minneplein op de eerste verdieping volledig in
het teken van (malt) whisky's uit de hele wereld. Op het Internationaal Malt Whisky Festival zijn alle gerenommeerde whiskyhuizen uit Schotland en Ierland aanwezig, maar ook uit landen die niet zo voor de hand liggen (zoals India, Zweden en Japan) zijn er whisky's op het festival.

Het ICC Ghent (International Congres Centrum), ligt in aan de rand van het centrum van Gent, op 10 minuten lopen van het station. Onder het ICC Ghent is parkeerruimte van uw auto.

Het Internationaal Malt Whisky Festival kent een eigen en uniek betaalmiddel de "dram" (1 dram = 1 euro). Aan de ingang krijgt iedere bezoeker vijf 'drams'. Daarmee kan hij/zij whisky's proeven. Voor elke te proeven whisky wordt minimaal 1 dram betaald. Voor de meer exclusieve whisky's kan iets meer worden gevraagd. Op deze manier wordt de keuze voor iedereen heel breed. Extra drams kunnen op het festival bijgekocht worden.

De Irish Corner in de Van Eyck zaal is de Ierse Pub van Patrick Foley waar men tussen door iets kan eten of iets anders dan whisky drinken, hier is ook Ierse toeristische informatie te verkrijgen en Ierse whiskey te proeven.

Op de website www.whiskyfestival.be vindt men de laatste nieuwtjes, kan men kaarten bestellen of een Masterclass reserveren. Voor degene die iemand wil verrassen, is er de Whisky Festival Cadeaubon of een Whisky Love! Kaart(speciaal ontworpen voor Valentijnsdag) te bestellen via de site of telefonisch.

Jim Murray, 's werelds bekendste whiskykenner en schrijver van de Whisky Bible is aanwezig en geeft twee speciale masterclasses en signeert zijn boeken in de whiskyboekenstand. Zie ook www.whiskyfestival.be

In de Whisky Festival Shop zijn de meeste whisky's te koop die men tijdens het festival heeft geproefd.

NIEUW !! "GOLDLYS", Belgian Double Still Whisky voor het eerst op het festival
WHISKY DISTILLERY LIVE, georganiseerde bezoeken aan Filliers in Deinze
WHISKY LOVE, een kadokaart voor Valentijnsdag

Na het succes van vorig jaarl zullen voor de tweede maal de Belgian Whisky Awards worden uitgereikt. Er zijn 5 categorieën die voor een prijs in aanmerking komen. Uit magazine, het blad van de VAB (oplage 270.000), steunt deze awards en er wordt op zaterdag 16 februari een groot whisky gala diner georganiseerd waar zowel VAB leden als overige liefhebbers zich voor aan kunnen melden.

Openingstijden Whisky Festival :
Zaterdag 16 februari 12.00 - 18.00 uur
Zondag 17 februari 12.00 - 18.00 uur

Toegangsprijs per dag, vooraf via de website ¤25, - aan de zaal ¤30, - Tevens inbegrepen toegang tot de Schotse Beurs die gelijkvloers in het ICC plaatsvindt(waarde ¤4 )

Kaarten bestellen via www.whiskyfestival.be of telefonisch op nummer: 09/236 18 07 en bij ingang van de zaal.

Voor meer informatie kunt u bellen met:
Fernand Dacquin 09 2361807 / 04 75437739
Wouter Wapenaar 0031 (0) 71 331 3310 / 0031 6 54301304 Of op de website www.whiskyfestival.be/pers

Link to Press Release - NL