Gemeente Roermond


Fluitiste Mia Dreese geeft concert én Masterclass in het Stedelijk Museum

Op zondag 17 februari verzorgt fluitiste Mia Dreese in het Stedelijk Museum Roermond het Cuypers Kamerconcert. Haar repertoire omvat naast bekende standaardwerken uit de achttiende, negentiende en twintigste eeuw ook onbekende maar verrassende composities voor de fluit. Op verzoek van programmeur Nicole Heijnen geeft zij deze dag ook een exclusieve Masterclass Fluit.

Mia Dreese behaalde het diploma Solospel cum laude aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij studeerde vervolgens bij Frans Vester en Frans Brüggen traverso (barokfluit). In 1976 werd haar de Prix dExcellence toegekend. Ook werd ze onderscheiden met de Zilveren Fock-medaille en de Zilveren Vriendenkrans van de Vereniging van Concertgebouwvrienden.

Mia Dreese geeft sinds vele jaren concerten met verschillende ensembles, zoals met piano, klavecimbel, harp of gitaar en strijkers, zowel op de moderne Böhmfluit als ook op de 18e- en 19e-eeuwse kleppenfluiten. Haar repertoire omvat muziek uit de achttiende, negentiende en twintigste eeuw. Naast bekende standaardwerken bevat deze ook tamelijk onbekende maar verrassende composities voor fluit solo, fluit met klavecimbel, fortepiano of piano, en met harp of gitaar, en in kamermuziekbezetting. Zij is altijd op zoek naar een bijzondere 'rode draad' door haar concerten. Voor het concert op 17 februari speelt zij een soloprogramma op acht verschillende typen fluiten genaamd: Een reis door vier eeuwen fluitmuziek.

Het concert wordt gehouden op zondag 17 februari van 11.30 tot 12.45 uur. De deuren van het Stedelijk Museum Roermond openen om 11.00 uur. Er is er plaats voor maximaal 50 personen, de toegangsprijs is 5,- per persoon. Vooraf reserveren is gewenst. Dit kan via telefoonnummer 0475 333 496 of via e-mail: museum@roermond.nl o.v.v. Cuypers kamerconcert.

Masterclass door Mia Dreese

Mia Dreese was 25 jaar hoofdvakdocent fluit aan het Noord Nederlands Conservatorium in Groningen, en is nu af en toe als privé-docent fluit, traverso en methodiek werkzaam. Op speciaal verzoek geeft zij zondag 17 februari van 14 tot 17 uur een exclusieve Masterclasses Fluit voor geïnteresseerden. De toegang voor deze workshop, met als onderwerp de Solosonate a-moll van C.P.E. Bach, bedraagt 15,-. Aanmelden kan rechtstreeks via m.dreese@hccnet.nl of telefonisch bij het Stedelijk Museum Roermond via 0475 - 333496. Bij inschrijving wordt verzocht aan te geven of u als actieve speler of als toehoorder komt.

Mocht u het concert én de Masterclass beiden willen bijwonen, dan biedt het museum de mogelijkheid voor een lunch aan. De kosten hiervoor bedragen 4,- per persoon. Dit kunt u aangeven bij de inschrijving. Voor meer informatie kunt u kijken op www.miadreese.nl.

De Cuypers kamerconcerten worden mede mogelijk gemaakt door Muermans Projectontwikkeling & Management BV. Publicatiedatum: 30-1-2008 Bijgewerkt: 31-1-2008