NPS/VARA/VPRO

16 februari 2008
www.buitenhoftv.nl Buitenhof 17 februari 2008
Zondag, 12.05 uur, Nederland 1.

> Van topbestuurder tot raspoliticus

In Buitenhof een gesprek met burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam. Hij is bezig aan zijn laatste jaar in de Maasstad en heeft zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de VVD.

Opstelten vertelt over zijn werkwijze als burgemeester en hoe zijn stad veiliger werd. Ook geeft hij zijn visie op de economische toekomst van de stad, die door de toenemende fileproblematiek steeds onbereikbaarder dreigt te worden.

> De macht en invloed van het moederland

Premier Erdogan roept alle Turken in Europa op hun Turkse taal en cultuur toch vooral niet op te geven. Vergeet nooit dat je Turk bent. Een minister uit Marokko wil de Arabische taal en ook de Marokkaanse cultuur beter verspreiden onder Marokkanen in het buitenland. Vergeet nooit dat je Marokkaan bent.

Turkije en Marokko willen de banden met migranten in Europa aanhalen. Maar in hoeverre is de integratie in Nederland gebaat met zulke inmenging? Een discussie tussen columniste Funda Müjde en Haci Karacaer, voormalig directeur van Milli Görüs Nederland.

Presentatie: Clairy Polak

Columniste: Désanne van Brederode

Eindredactie: Corinne Hegeman
meer >>

NB De hier genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud en kunnen door de actualiteit nog gewijzigd worden.

BUITENHOF zondag 17 februari, 12.05 uur, Nederland 1.

Presentatie: Clairy Polak Columnist: Désanne van Brederode Eindredactie: Corinne Hegeman
Redactie: Jan van Friesland, Peter van Ingen, Leonard Ornstein, Clairy Polak, Herman Schulte Nordholt, Hans van Scharen, Rob Trip, Ad Verbrugge Webredactie: Lotte Werkema

Buitenhof wordt afwisselend gepresenteerd door (v.l.n.r.) Peter van Ingen, Clairy Polak en Rob Trip. Colofon en service-info>>

Uitzending: 17 februari 12.05 uur op Nederland 1. Herhaling: maandagochtend 10.30 uur op Nederland 2.

Op buitenhoftv.nl:

Na elke uitzending vindt u op www.buitenhoftv.nl informatie over de in het programma besproken onderwerpen. Verder kunt u er deze en eerdere afleveringen van Buitenhof nog eens als streaming video bekijken (vanaf de namiddag) en kunt u de column nog eens rustig nalezen.

Bekijk hier de uitzending van 10 februari: De thuiszorg uitgekleed