Politie Friesland

Politieberichten van zondag 17 februari

Fryslân, 17-02-2008 o Politieberichten van zaterdag 16 februari 11.00 uur tm zondag 17 februari 11.00 uur

Heerenveen: ongeval
De politie heeft zaterdagmiddag assistentie verleend bij een ongeval op het Akkersplein. Een 72-jarige inwoonster van Heerenveen was daar bij het op de fiets stappen ten val gekomen. Ze liep daardoor letsel op aan haar been en heup en werd daarom per ambulance naar het ziekenhuis in haar woonplaats overgebracht.

Fryslân: onder invloed met invordering rijbewijs
De politie heeft de volgende bestuurders betrapt op het rijden zonder invloed. Zij hadden allen dermate veel gedronken dat hun rijbewijs werd ingevorderd:
Dokkum, Holderweg, 20.00 uur, 35-jarige automobilist uit Holwerd, 615 ug/l.
Harlingen, Fabrieksplein, 21.20 uur, 38-jarige automobilist uit Harlingen, 665 ug/l.
Sneek, Goeman Borgesiuslaan, 04.30 uur, 24-jarige beginnend automobilist uit Sneek, 585 ug/l.
Drachten, Noordkade, 05.30 uur, 18-jarige beginnend automobilist uit Buitenpost, 345 ug/l.
Heerenveen, Herenwal, 06.00 uur, 27-jarige automobilist uit Heerenveen, 755 ug/l.

Harlingen: vernieling
De politie heeft zondagmorgen omstreeks 03.30 uur een 15-jarige inwoner van Harlingen aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht minstens één ruit van een winkelpand aan de Noorderhaven te hebben vernield. Getuigen hadden kort daarvoor gemeld dat twee jongens overlast veroorzaakten. Toen de politie ter plaatse kwam kon de 15-jarige worden aangehouden. Er werd ter plaatse proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De identiteit van de andere jongen is bij de politie bekend en ook tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Op de Noorderhaven werden in totaal drie winkelruiten vernield.

Akkrum: eenzijdig ongeval onder invloed
De politie heeft zondag omstreeks 01.00 uur een 33-jarige automobilist uit Akkrum aangehouden. De man was op de Ulbe Twijnstraat op twee langs de weg geparkeerde autos gebotst. Omdat hij bleek te hebben gedronken moest hij op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Gezien de uitslag van 655 ug/l werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt en is zijn rijbewijs ingevorderd. Alledrie de betrokken autos liepen behoorlijke schade op.

Leeuwarden: aanhouding
De politie heeft zondagmorgen vroeg een 24-jarige Leeuwarder aangehouden wegens belediging van een politieambtenaar. De man maakt op de Nieuwestad een slaande beweging naar een politieman. Toen deze de Leeuwarder daarop aansprak vond die het nodig een beledigende opmerking naar de politieman te maken. De Leeuwarder werd daarop aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Terwispel: aanrijding onder invloed
De politie heeft zondagmorgen vroeg een 40-jarige automobiliste uit Aldeboarn aangehouden. De vrouw was met haar auto via een langs de weg geparkeerd staande auto en een hek tegen een boom tot stilstand gekomen. De vrouw bleek behoorlijk te hebben gedronken en moest daarom op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Gezien het resultaat van 1050 ug/l, werd proces-verbaal tegen haar opgemaakt en werd haar rijbewijs ingevorderd.