Persberichten Rijn en Venen, 11.50 uur.

Utrecht, 17-02-2008

Bestuurder onder invloed

MIJDRECHT Op de Provincialeweg N 201 heeft de politie in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 februari een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een 21-jarige man uit Utrecht kreeg omstreeks 04.05 uur op de Provincialeweg N201 een stopteken. de man moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 420 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur kon de Utrechter weer naar huis.

Verkeersgeschil

WOERDEN- Op vrijdagmiddag heeft de politie een vrouw aangehouden voor mishandeling van een andere vrouw.

Aanleiding voor het geschil was een situatie in het verkeer waarbij een 49-jarige vrouw uit Woerden aan een 41-jarige vrouw uit Oudewater geen voorrang verleende aan de Straat van Gibraltar. Dit schoot de 41-jarige vrouw mogelijk in het verkeerde keelgat waarop ze de vrouw heeft geslagen. Vervolgens reed zij weer weg. De 49-jarige vrouw deed aangifte op het bureau en wist het kenteken te noemen van de auto waar de andere vrouw in zat. Hierop is de 41-jarige vrouw bij haar woning omstreeks 16.10 uur aangehouden en meegenomen voor verhoor.

Onder invloed

MAARSSEN- In de nacht van zaterdag op zondag is een man aangehouden die (mogelijk) teveel gedronken had.

Omstreeks 02.05 uur kwamen agenten de man aan de Bloemstede op het spoor. Na de eerste blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 475 ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en hij hem is een rijverbod van vier uur opgelegd.

Ongeval

OUDEWATER- Aan de Utrechtsestraatweg is in de nacht van zaterdag op zondag een jongen ernstig ten val gekomen.

Een oplettende 37-jarige getuige uit Oudewater schakelde omstreeks 02.30 uur de politie in omdat zij een fietser op het wegdek zag liggen. Vermoedelijk kwam de 18-jarige fietser uit Oudewater uit de richting van Gouda, en fietste op het, langs de Utrechtsestraatweg gelegen fietspad in de richting van het kruispunt met de Damweg. Vervolgens is hij met zijn fiets de rechterberm ingereden waardoor hij viel op de beneden de berm gelegen weg. Hierbij kwam hij met zijn hoofd op de lager gelegen betonklinkers terecht en raakte zwaar gewond aan zijn hoofd. Het slachtoffer is overgebracht naar het UMC te Utrecht.

Vernielingen

MAARSSEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie jongens aangehouden die (mogelijk) fietsen aan het vernielen waren.

Het drietal, een 23-jarige, een 21-jarige en een 20-jarige allemaal afkomstig uit Maarssen, zouden bij Bisonspoor fietsen hebben vernield. De jongens werden ter hoogte van het Bisonbad aangetroffen, waar ze zijn aangehouden en een bekeuring hebben ontvangen.