Persberichten stad Utrecht, 11.40 uur

Utrecht, 17-02-2008

Man aangehouden voor mishandeling

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 februari een man aangehouden omdat hij een plaatsgenoot had mishandeld.

Rond 04.25 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Loeff Berchmakerstraat. Ter plaatse troffen de agenten twee vechtenden mannen aan. Het tweetal werd gescheiden van elkaar. Uit verklaringen bleek dat een 21-jarige man uit Utrecht een

27-jarige plaatsgenoot in elkaar had geslagen.

De 21-jarige man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Omdat een vriend van de verdachte zich hinderlijk met de aanhouding bleef bemoeien werd ook hij (gegevens onbekend) aangehouden.

Verdachte koffer leeg

UTRECHT Zaterdagmiddag heeft de politie voor een korte periode een deel van Hoog Catharijne afgesloten in verband met een verdachte koffer.

De politie kreeg omstreeks 15.45 uur een melding van de beveiliging dat een rode reiskoffer onbeheerd was achtergebleven op het Boven Clarenburg ter hoogte van de V&D. Ter plaatse probeerden agenten in eerste instantie duidelijkheid te verkrijgen of iemand iets gezien had. Toen dit niet duidelijk werd, werd uit voorzorg een deel van Hoog Catharijne afgezet in afwachting van een expert van de politie die de koffer moest onderzoeken.

Uiteindelijk bleek dat de koffer leeg was en werd het afgesloten gebied omstreeks 17.00 uur weer vrijgegeven. De politie probeert via het cameratoezicht nog te achterhalen wie de koffer daar heeft achtergelaten.

Straatroof

UTRECHT Op de Otterstraat werd zaterdagavond een vrouw onder bedreiging van een stok beroofd van haar tas.

Een 22-jarige vrouw uit Utrecht stapte omstreeks 23.25 uur uit de bus en liep naar haar woning. De vrouw werd op dat moment gepasseerd door en man met een stok in zijn handen. Omdat zij het niet vertrouwde keek zij achterom en zag ze hoe de man op haar af kwam lopen en haar met de stok bedreigde. De man trok de tas van het slachtoffer van haar schouder en rende weg in de richting van de Amsterdamsestraatweg.

De vrouw is nog achter de verdachte aangerend en zag hem de 2de Daalsedijk inlopen. Hier raakte zij hem kwijt. De politie is op zoek naar getuigen van deze gewelddadige beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Krakers aangehouden

UTRECHT De politie heeft zaterdagavond 50 krakers aangehouden die zich in de sloopwoningen ter hoogte van de Boerhaavelaan hadden verschanst.

Omstreeks 18.15 uur kreeg de politie een melding dat een grote groep krakers bezit had genomen van een aantal sloopwoningen tussen Ondiep en de Plataanstraat. De krakers hadden de hekken opengebroken en hadden zich in de woningen verschanst. De politie trad direct op en kon al vrij snel een grote groep krakers aangehouden. Een aantal krakers had zich inmiddels vastgeketend en moest met speciale apparatuur worden losgemaakt. In totaal hield de politie 50 personen aan. Zij werden naar het cellencomplex in Houten overgebracht. Rond 23.30 uur was alles weer rustig.

Man krijgt bekeuring voor onveilig vervoeren van zijn kinderen

UTRECHT De politie heeft een bestuurder een bekeuring gegeven voor het onveilig vervoeren van zijn kinderen.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder met zijn auto over de Laan van Nieuw Guinea rijden. De man had achter in zijn auto twee kleine kinderen 6 en 3.5 jaar zonder beveiligingsmiddelen zitten. Hij kreeg een stopteken en hem werd uitgelegd dat het levensgevaarlijk is om de kinderen op deze manier te vervoeren. De 30-jarige automobilist uit Utrecht kreeg een bekeuring voor zijn onverantwoordelijk gedrag.

Aangehouden voor mishandeling

UTRECHT Vrijdagmiddag heeft de politie drie jongens aangehouden voor het plegen van een mishandeling.

Omstreeks 15.05 uur kreeg de politie van diverse getuigen een melding, dat er gevochten werd op de Beneluxlaan. Ter plaatse kwam een jongen in de richting van de agenten rennen. De 17-jarige jongen uit Utrecht gaf aan dat hij zojuist mishandeld was door een groep andere jongens. De agenten zagen op dat moment meerdere jongens wegrennen. Na een korte achtervolging konden drie jongens allen 15 jaar uit Utrecht worden aangehouden. Het drietal werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het is de politie nog niet duidelijk waarom het slachtoffer mishandeld werd.

Kleine hennepkwekerij

UTRECHT Op de Kanaalweg heeft de politie vrijdagmiddag een kleine hennepkwekerij ontmanteld.

Rond 16.15 uur kreeg de politie een melding van geluidsoverlast van blaffende honden op de Kanaalweg. Ter plaatse trof de politie buiten de hond ook een hennepkwekerij in een caravan aan. De ramen van de caravan waren vochtig en er liep een dikke stroomkabel naar de caravan. In de caravan trof de politie 77 henneplanten en apparatuur aan. De apparatuur en planten werden in beslag genomen. De energiemaatschappij constateerde dat er illegaal stroom werd afgetapt.

Agressieve bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft zaterdagnacht een man aangehouden die onder invloed van alcohol in zijn auto reed en zeer agressief was tijdens zijn aanhouding.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder met zeer hoge snelheid ter hoogte van de kruising van de J.S. de Rijkstraat met de Marnixlaan rijden. De bestuurder keerde zijn voertuig met piepende banden en reed vervolgens het Zandpad op. Hier bleef de man hard rijden en raakte meerdere malen met zijn banden de stoeprand. Uiteindelijk zagen de agenten dat de man zijn voertuig parkeerde. Hiervoor had hij lange tijd nodig en raakte bijna een hek. De man stapte uit en was onvast ter been. De agenten besloten de man aan te spreken. De

43-jarige man uit Ede (Gelderland) wenste niets met de agenten te maken hebben en bleef weglopen. Ook begon hij wild te plassen waar de agenten bijstonden.

Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Tijdens de aanhouding en het transport verzette de man zich hevig en bleef schoppen richting de agenten. Met gepast geweld werd hij ingesloten. De ademanalyse wees 585 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingenomen.