Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 17-02-2008

Bestuurder onder invloed aangehouden

LEUSDEN Op de Claverenbladstraat heeft de politie vrijdagmiddag een man aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat.

Een politieman zag in zijn vrije tijd dat een - vermoedelijk dronken man - in zijn auto stapte en wegreed. De agent volgde de auto en seinde de meldkamer in. De bestuurder kreeg op de Claverenbladstraat een stopteken en moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 420 ug/l uit. De 57-jarige bestuurder uit Leusden werd met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur naar huis gestuurd.

Twee vrouwen aangehouden voor diefstal

AMERSFOORT Vrijdagmiddag heeft de politie in de binnenstad twee vrouwen aangehouden voor het plegen van winkeldiefstallen.

Personeel van een winkel alarmeerde de politie omdat twee vrouwen zich verdacht gedroegen in winkels in de binnenstad. Ter plaatse troffen agenten diverse getuigen die aangaven dat het tweetal inmiddels in een auto gestapt was ter hoogte van een parkeerplaats aan het Stadhuisplein. Op de Molenstraat zagen de agenten het voertuig rijden en gaven de bestuurder een stopteken. De vrouwen 19 en 33 jaar uit Bulgarije werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Tijdens de fouillering werden een aantal mobiele telefoons en diverse soorten buitenlands geld aangetroffen.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT Op de Bisschopsweg vond vrijdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een vrouw en haar hond gewond raakten.

Omstreeks 14.05 uur reed een 59-jarige bestuurder met zijn auto over de Bisschopsweg in de richting van de Arnhemseweg. De man wilde op een gegeven moment een vrachtwagen inhalen maar hierbij raakte hij door onbekende reden de stoep waadoor hij de controle over zijn auto verloor. De auto kwam aan de linkerzijde van de weg terecht en raakte daar een 32-jarige vrouw die op het trottoir stond het haar hond.

De vrouw werd geschept en haar hond werd eveneens geraakt. Hierna kwam de auto tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Het slachtoffer werd met been- en arm letsel opgenomen in het Lightenberg ziekenhuis. De hond was van schrik weggelopen maar werd even later zonder ernstige verwondingen gevonden. De bestuurder bleef ongedeerd. De politie heeft het ongeval in onderzoek.

Vernielingen aan fietsen

AMERSFOORT- Zaterdagnacht zijn drie mannen aangehouden op verdenking van het vernielen van fietsen.

Het drietal, een 30-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg en twee 20-jarige mannen uit Amersfoort, liepen in de Krankeledenstraat met fietsen te gooien. Tevens ging er bij een winkel het alarm af. Vervolgens liepen ze weg in de richting van de Varkensmarkt. In de Arnhemsestraat zijn ze aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier zijn ze voor onderzoek ingesloten.