Politie Drenthe

Politie Drenthe vordert rijbewijzen in

Regio, 17-02-2008 o Jaarlijks vallen er in het verkeer op de Drentse wegen doden te betreuren en belanden er mensen in het ziekenhuis. In veel gevallen kan een te hoge snelheid (mede) worden aangemerkt als oorzaak van een verkeersongeval. Toezicht op het handhaven van de verkeerswetgeving in het algemeen, ligt voor het grootste deel op het bordje van de politie. Dat houdt in dat er passend opgetreden wordt bij overtreding van de regels. Niet altijd populair maar wel noodzakelijk als je verkeersveiligheid een warm hart toedraagt. Zaterdag heeft Politie Drenthe drie coureurs van de weg gehaald. Hun rijbewijzen werden ingevorderd omdat ze veel en veel te hard reden.

RODERESCH De politie heeft zaterdagmiddag het rijbewijs van een 30-jarige automobilist uit Assen ingevorderd op de Norgerweg. Op het moment dat de man de radar passeerde reed hij 115 kilometer per uur. De automobilist reed genoemde snelheid in een 60 kilometer gebied. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt. (08-112567)

EMMEN De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs van een 19-jarige automobilist uit Emmen en die van een 23-jarige automobilist uit Emmen ingevorderd op Hondsrugweg. De 19-jarige automobilist trok de aandacht van de politie omdat hij met hoge snelheid over de Hondsrugweg reed. Bij verkeerslichten ging de man in het linkervak staan, naast hem stond de 23-jarige automobilist. Toen het verkeerslicht op groen sprong, trokken beide autos met gierende banden op en reden met hoge snelheid in de richting van het Noordeind. Beide mannen reden met 120 kilometer per uur over de weg, waar 50 is toegestaan. Na correctie bleek een overschrijding van de maximum toegestane snelheid met 62 kilometer per uur. Van beide mannen werd het rijbewijs ingevorderd. Tegen hen is ook proces-verbaal opgemaakt. (08-112651/08-11647)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280.