Politie Drenthe

Zondag

Assen, 17-02-2008

Politie houdt vrouw aan voor winkeldiefstal

NIEUW AMSTERDAM De politie heeft zaterdagochtend een 30-jarige vrouw uit Erica aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had in een winkel aan de Vaart Z.Z. een aantal levensmiddelen meegenomen zonder te betalen. De vrouw werd op het politiebureau gehoord. Er is een dagvaarding aan de vrouw uitgereikt. (08-112559)

Politie houdt alcomobiliste aan na aanrijding

ASSEN De politie heeft zaterdagavond een 44-jarige automobiliste uit Assen aangehouden op de Zwartwatersweg. De vrouw was betrokken bij een aanrijding met materiële schade. Ter plekke bleek dat de vrouw onder invloed was van alcohol. Ze moest een blaastest ondergaan. Aan de hand van de uitslag werd ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze scoorde 1,95 promille. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt, haar rijbewijs werd ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd. (08-112634)

Politie houdt man aan voor mishandeling

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit Assen op de Oudestraat aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 20-jarige man uit Assen te hebben geslagen. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-112691)

Politie onderzoekt oorzaak brand

ZUIDWOLDE De politie verricht onderzoek naar de oorzaak van een brand in een leegstaande boerderij aan de Hoogeveenseweg. De brand werd zaterdagmiddag geconstateerd. De brandweer heeft de brand geblust. Niemand raakte gewond. (08-112633)

Politie vordert rijbewijs in na eenzijdig ongeval

KLAZIENAVEEN De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs van een 21-jarige automobilist uit Nieuw Dordrecht ingevorderd. De man was met zijn auto op de Broekweg tegen een geparkeerde auto gebotst en vervolgens met zijn auto over de kop gevlogen. Hij kwam onderste boven tot stilstand. De man werd ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken, hij had geen letsel. Maar hij had wel teveel alcohol gedronken. Aan de hand van een blaastest werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De beginnend bestuurder scoorde bijna 1,3 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd. Tegen de man is ook proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. (08-112670)

Politie houdt dronken jongeman aan

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongeman aangehouden op het Schutsplein. De man wilde een jongerencentrum in, maar werd geweigerd. Hij vertrok en probeerde het even later om opnieuw naar binnen te komen. Nogmaals werd hem de toegang geweigerd. Toen haalde hij uit naar een portier. De jongeman werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt en werd hij ingesloten. Zondagochtend mocht hij het politiebureau weer verlaten. (08-112695)

Ongeval met letsel

HOOGEVEEN De politie kreeg zaterdagmiddag een melding van een ongeval met letsel op de Nijstad. Ter plekke bleek dat een 57-jarige automobiliste uit Hoogeveen linksaf een oprit wilde inslaan. Een 28-jarige automobilist uit Echten zag dit te laat en een botsing was het gevolg. De vrouw moest door de brandweer uit haar auto gehaald worden. Daarvoor moest het dak van haar auto geknipt worden. De vrouw is met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Een inzittende kon ongedeerd uit de auto komen. De automobilist uit Echten raakte niet gewond. Beide autos raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept. (08-112625)

Politie legt rijverbod op

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige automobilist uit Rolde een rijverbod opgelegd van 3 uur. Agenten zagen de automobilist op de Oostersingel rijden. Hij werd aan de kant gezet ter controle en moest een blaastest ondergaan. Aan de hand van de uitslag werd de man aangehouden. Hij scoorde bijna 0,6 promille. Op het politiebureau werd proces-verbaal tegen de man opgemaakt en kreeg hij een rijverbod opgelegd. (08-112689)

Politie zoekt doorrijder na verkeersongeval

WITTELTE De politie is op zoek naar een doorrijder na een verkeersongeval op zaterdagochtend rond 8.30 uur op de Noordsweg. Een 17-jarige jonge vrouw uit Elsloo reed met haar bromfiets over de Noordsweg, komende vanaf de Wittelteweg. Ze reed richting de kruising van de Steenwijkerstraat. De vrouw verklaarde dat ze op het rechte stuk van de Noordsweg van achteren werd aangereden. Hierdoor kwam ze in de berm ten val. Ze raakte lichtgewond en moest door ambulancepersoneel worden behandeld. Mensen die informatie hebben over dit ongeval worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900 8844. (08-112545)

Politie houdt duo aan voor winkeldiefstal

EMMEN De politie heeft zaterdagmiddag op de Picassopassage een 11-jarig meisje uit Emmen en een 19-jarige vrouw uit Emmen aangehouden voor winkeldiefstal. Ze werden betrapt bij een kledingwinkel. Ze hadden een kledingstuk meegenomen zonder te betalen en werden aangesproken door een oplettende medewerker. Het tweetal had elk een tas met daarin diverse goederen en ze konden geen kassabonnen aantonen. Op het politiebureau werden de dames gehoord. Al snel bleek dat de goederen uit de tassen ook gestolen waren. Het 11-jarig meisje is door de politie overgedragen aan haar moeder. Zij zal naar het STOP-project gaan. De straf die de 19-jarige vrouw krijgt moet nog vastgesteld worden. (08-112615)

Politie houdt alcomobiliste aan na eenzijdige aanrijding

EMMEN De politie heeft zondagochtend een 43-jarige automobiliste uit Emmen aangehouden op de Brinkenweg. Ze was betrokken bij een eenzijdige aanrijding. Ter plekke bleek dat ze tegen een lichtmast was aangereden. Ze onderging een blaastest. Aan de hand van de uitslag werd ze aangehouden, ze scoorde bijna 0,8 promille. Op het politiebureau kreeg de vrouw een bekeuring voor het rijden onder invloed van alcohol. Ze kreeg ook een bekeuring omdat ze reed met onvoldoende zicht vanuit de auto en de automobiliste kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd. (08-112739)

Politie achtervolgt en vordert rijbewijs in

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige man uit Assen. Agenten zagen de automobilist op de Poststraat rijden. De man parkeerde vervolgens zijn auto aan de Groningerdwarsstraat en rende weg. Na een achtervolging kon de man worden staande gehouden op de Groningerstraat. De man was onvast ter been en rook naar alcohol. Hij moest een blaastest ondergaan en scoorde bijna 1,8 promille. Op het politiebureau werd zijn rijbewijs ingevorderd en is proces-verbaal tegen de man opgemaakt. (08-112710)

Politie houdt duo aan met verdovende middelen

BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige man uit Veendam en een 19-jarige vrouw uit Veendam aangehouden (19 en 20 jaar) in een uitgaansgelegenheid aan de Domoweg. De politie had een melding gekregen dat er personen in de gelegenheid aanwezig waren die men verdacht van dealen dan wel drugsgebruik. De politie ontdekte verdovende middelen bij het duo en hield beide verdachten aan. De man en de vrouw werden overgebracht naar het politiebureau en werden ingesloten. (08-112707)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280.