Politie Brabant-Noord

Tien aanhoudingen bij Dance Event

Den Bosch, 17-02-2008

Bij een Dance Event aan de Diezekade heeft de politie van zaterdag op zondag in totaal 10 mensen aangehouden, waarvan 7 personen die (hard)drugs bij zich hadden. De drugs werd bij binnenkomst in de fouillerinig van de bezoekers aangetroffen door beveiligingsmedewerkers. In totaal werden 69 XTC-pillen, 3 zakjes coke, 4 wikkels speed, 1 maal crack en 4 zakjes wiet door de politie inbeslaggenomen. Hiervoor werden 6 mannen en 1 vrouw aangehouden. Zij zijn tussen de 17 en 45 jaar oud en komen uit Amsterdam (2x), Scherpenzeel, Apeldoorn, Tilburg, Nijkerk en Mönchengladbach (Duitsland). De oudste, een 45-jarige man uit Apeldoorn had tevens een 27-jarige en 19-jarige plaatsgenoot mishandeld die hiervan aangifte deden bij de politie. Deze verdachte had 7 XTC-pillen en crack bij zich.

Verder werd nog een 29-jarige Amsterdammer aangehouden voor openbare dronkenschap.

Een 41-jarige Bosschenaar en een 36-jarige man uit Alkmaar werden aangehouden die op vordering van de politie weigerden om het terrein te verlaten. De politie heeft alle verdachten ingesloten voor verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 31-jarige Belg is zondagmorgen aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding op het terrein aan de Diezekade. De man kwam van het Dance Event af en reed tegen twee geparkeerde auto's aan waarna hij was doorgereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Verkeersregelaars zagen het gebeuren en noteerden het kenteken. De Belg werd op de Zandzuigerstraat aangehouden en bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur.