Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 17 februari 2008

Zaanstreek-Waterland, 17-02-2008

Agenten geschopt door omstanders

Krommenie, 16 februari 2008, 00.15 uur

De politie moest in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 februari binnen een uur twee maal ingrijpen aan de Zuiderhoofdstraat in Krommenie. Rond kwart over twaalf kwam de melding dat een bezoeker een café niet wilde verlaten, ondanks aandringen van de café-eigenaar. Twee agenten namen de agressieve man mee naar buiten, waar hij hen bedreigde. Een van de agenten was genoodzaakt pepperspray te gebruiken om de man in bedwang te kunnen houden. Op straat werd de man geboeid. Zo'n veertig omstanders probeerden dit te voorkomen en twee van hen sloegen en schopten de agenten. Nadat assistentie van collega's was gearriveerd, konden zowel de agressieve bezoeker als een van de twee schoppers worden aangehouden.

Omdat de sfeer op straat grimmig bleef, besloten enkele agenten in de buurt van de horecagelegenheid te blijven. Zij konden een half uur later wederom een klant van het café aanhouden en naar het bureau overbrengen. Volgens een getuige had de man in het café een andere bezoeker geslagen en een meisje hard aan de haren getrokken.

Skimapparatuur ontdekt in Krommenie

Krommenie, zaterdag 16 februari 9.10 uur

De politie heeft onderzoek ingesteld naar skimapparatuur dat was aangebracht op een pinautomaat aan de Heiligeweg in Krommenie. Door deze apparatuur kunnen de gegevens van een pinpas (inclusief pincode) worden geregistreerd. Een klant wilde geld pinnen en merkte dat iets mis was aan het apparaat. Hij zag een skim voorzetmondje dat los zat en rook onraad. De politie ontdekte dat, behalve de skim voorzetmond, op ingenieuze wijze nóg een opnameapparaat was bevestigd.

De betrokken bank heeft de geldautomaat onmiddellijk buiten gebruik gesteld. De politie heeft andere pinautomaten in Krommenie gecontroleerd en in orde bevonden.

Lastige klant op Koemarkt

Purmerend, zondag 17 februari 2008, 00.59 uur

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een lastige klant van een café op de Koemarkt aangehouden. Volgens de eigenaresse van de horecagelegenheid gedroeg de man zich bedreigend en weigerde hij de zaak te verlaten. Met hulp van portiers van een andere
horecagelegenheid werd de man op straat gezet. Twee agenten constateerden dat de man alcohol had gedronken, onvast ter been was en moeizaam sprak. Hij werd aangehouden en naar het bureau aan de Waterlandlaan overgebracht.

Verdachte mishandeling opgepakt

Purmerend, zondag 17 februari 2008, 02.18 uur

De politie heeft zaterdagnacht een 18-jarige man uit Purmerend aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij wordt er van verdacht in een horecagelegenheid op de Neckerdijk in Purmerend een man uit Sijbekarspel te hebben mishandeld. De verdachte ontkent in alle toonaarden iets met de vechtpartij te maken te hebben.

Tijdens de aanhouding van de verdachte ontstond een grimmige sfeer onder de overige bezoekers.

Vrienden van de verdachte maakten zich zó boos over de aanhouding, dat zij later die nacht amok maakten voor het politiebureau aan de Waterlandlaan. Enkele agenten maanden de groep van zo'n twintig jongelui om weg te gaan. Een aantal gaf gehoor aan die oproep, anderen bleven in de buurt. Eén jongeman volhardde in zijn protest en beledigende taal richting politie. Hij werd aangehouden.

Autodief ramt schuur

Purmerend, zondag 17 februari 2008, 04.19 uur

Een man uit Medemblik zag in de nacht van zaterdag op zondag in Purmerend hoe zijn auto total loss werd gereden door een autodief. De man had zijn auto geparkeerd op het parkeerterrein van winkelcentrum Zwanebloem in De Gors in Purmerend. Toen hij rond vieren wilde vertrekken, merkte hij dat zijn auto niet wilde starten. Met behulp van startkabels van de eigenaar van de horecagelegenheid in Zwanebloem werd de motor gestart. De eigenaar van de auto liep nog even mee naar binnen en liet de auto met draaiende motor en geopend achter. Na enkele minuten kwam hij weer naar buiten en zag dat iemand achter het stuur zat en weg wilde rijden. De eigenaar probeerde vergeefs de man nog tegen te houden. Tot zijn ontzetting zag de man zijn auto met hoge snelheid wegrijden, linksaf de Linneauslaan op. De autodief verloor kennelijk de macht over het stuur en vloog tegen een stenen schuur aan, die zwaar beschadigd raakte. De dader maakte zich uit de voeten. De politie was binnen een minuut na de melding aanwezig en heeft de omgeving uitgekamd, maar de autodief niet gesignaleerd.

Geen inbreker maar wel boete betaald

Zaandam, vrijdag 15 februari 2008, 19.11 uur

Een man heeft vrijdag 15 februari aan het begin van de avond geprobeerd in te breken in een woning aan de Klaverstraat in Zaandam. Een buurman hoorde lawaai en zag een man wegrennen. Hij belde meteen de politie en gaf een signalement door. Twee surveillerende agenten op de uitkijk zagen in de buurt van de Klaverstraat een man lopen die aan het signalement voldeed. De 31-jarige man werd aangehouden en voor verhoor naar het bureau overgebracht. De man ontkende hardnekkig. Uit nader onderzoek van de politie werd duidelijk dat hij inderdaad geen enkele bemoeienis had met de poging tot inbraak. De aanhouding had echter nog wel iets anders opgeleverd. Uit de gegevens bleek dat hij nog een boete had openstaan van 250 euro. Nadat hij boete betaald had, kon de man op vrije voeten worden gesteld.