Politie Kennemerland

Nieuwsberichten

Kennemerland, 17-02-2008

Motorrijder gewond na val

RIJSENHOUT, 16 februari - Een 25-jarige man uit Rijsenhout is rond 15.00 uur gewond geraakt bij een val met zijn motor. De man reed over de Aalsmeerderdijk toen hij bij een inhaalmanoeuvre de macht over zijn motor verloor, tegen een lantaarnpaal aanreed en ten val kwam. Hij is met letsel aan zijn arm en been naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de precieze toedracht.

Brand in seksclub

HAARLEM, 16 februari - Rond 13.45 uur is brand ontstaan op de bovenverdieping van een pand in de Turfsteeg. In het pand is een seksclub gevestigd. Ter plaatse gekomen politiemensen werd door het personeel van de club verzekerd dat zich niemand meer in het pand bevond. Naastgelegen woningen en winkels zijn ontruimd. De brandweer heeft de brand geblust. De politie en brandweer stellen een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. De schade is aanzienlijk.

Rond 15.45 uur landde een helikopter van het Korps Landelijke Politie Diensten op de rijbaan van de Turfmarkt om apparatuur voor de brandweer af te leveren. Tijdens de landing raakte de rotorbladen een lichtmast op de Turfmarkt. Het toestel raakte uit de koers maar de piloot slaagde erin de helikopter enkele tientallen meters verder aan de grond te zetten. Hierbij is niemand gewond geraakt. Een deel van een rotorblad schoot door het raken van de lichtmast los en raakte ruim 100 meter verder de ruit van een woning aan de Turfmarkt. Het ruit sneuvelde hierbij en het glas ging door de hele kamer. Omdat er niemand thuis was zijn ook hierbij geen gewonden gevallen. De helikopter kon niet meer vliegen. Nadat de rotorbladen zijn gedemonteerd is het toestel met een vrachtauto afgevoerd. Het KLPD stelt een onderzoek in naar het incident.

Sleutels in de deur laten zitten: inbraak en auto gestolen

HAARLEM, 16 februari - Een bewoonster van een pand in de Korte Annastraat heeft zaterdagmiddag bij het verlaten van haar woning de sleutels in de voordeur laten zitten. Hieraan zaten ook de sleutels van haar buren en haar autosleutel. Een voorbijganger heeft gezien dat rond middernacht twee jonge Marokkaanse mannen uit het huis van de buren kwamen. Later bleek ook de auto van de eigenaresse van de sleutelbos te zijn gestolen. Het gaat om een zwarte Mini One cabrio met witte strepen op de motorkap. De mannen die gezien zijn hebben een getinte huidskleur en zijn ongeveer 20 jaar oud. De één is opvallend klein en heeft grote bakkebaarden. Verder droeg hij geheel zwarte kleding en had hij gel in zijn zwarte haar. De ander is was langer en dikker en droeg een crèmekleurige jas. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de verdachten en naar mogelijke getuigen van de inbraak en diefstal. Die worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, tel. 0900-8844.

Winkeldieven aangehouden

HOOFDDORP, 15 februari - Surveillerende politiemensen zagen rond 16.30 uur op de Marktlaan een geparkeerde Audi A6 staan met op de achterbank een vuilniszak vol met nieuwe broeken. De auto was niet afgesloten. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat de broeken van diefstal afkomstig waren, hebben ze een nader onderzoek ingesteld. In de kofferbak troffen ze een grote hoeveelheid kleding die mogelijk ook van diefstal afkomstig was. Ze hebben postgevat bij de auto en zagen twee mannen instappen die in de auto een rugzak vol met kleding van de beveiligingslabels ontdeden. Daarna stapte een derde man in. De drie mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het bleken Litouwers van 17, 19 en 25 jaar. Hun auto en alle kleding zijn in beslag genomen. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de mannen in diverse steden in Nederland op strooptocht zijn geweest. Ze zijn ingesloten en er wordt een ander onderzoek ingesteld naar hun handel en wandel. Tegen de heren wordt ook dit maal proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

HOOFFDORP, 16 februari - Personeel van een supermarkt aan Markenburg meldde rond 15.00 uur dat een winkeldief er met een tas vol boodschappen vandoor was gegaan. Een medewerker van de winkel wist te melden dat het moest gaan om een 30-jarige Hoofddorper, een veelpleger die vaker was betrapt op winkeldiefstal en om die reden een winkelverbod had gekregen. Agenten zijn op zoek gegaan naar de man en troffen hem even later aan. In zijn woning vonden ze de tas met boodschappen. De man is aangehouden en ingesloten. Hij ontkende de diefstal maar die staat haarscherp op een beveiligingsband. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meisje beroofd

HOOFDDORP, 16 februari - Een 15-jarig meisje uit Nieuw Vennep heeft aangifte gedaan van beroving. Ze fietste rond 17.30 uur over het fietspad aan de westzijde van de Hoofdweg. Daar werd door een jongen die reed op een bromscooter haar handtas van haar fietsstuur getrokken. De verdachte is een dikke, blanke jongeman met een bol, kaalgeschoren hoofd en een zwarte tatoeage in zijn nek. Hij droeg een witte jas en reed op een witte of crèmekleurige scooter. De politie stelt een onderzoek in. Mogelijke getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoofddorp, tel. 0900-8844.

Man mishandeld

HOOFDDORP, 16 februari - Een 22-jarige man uit Nieuw Vennep is zaterdagnacht rond 03.00 uur op de Melis Spaansweg mishandeld. De man kreeg na het verlaten van een kroeg ruzie met een groepje mannen. Ze sloegen en trapten op hem in en gingen hiermee door toen hij op de grond lag. Politiemensen konden één van de verdachten direct aanhouden. Hij bleek een 17-jarige Hoofddorper. Hij is bij zijn aanhouding door een politiehond in zijn been gebeten. Later is ook een 20-jarige man uit Nieuw Vennep aangehouden. Ze hebben hun aandeel in de geweldpleging bekend. Een derde verdachte moet nog worden aangehouden en verhoord over zijn aandeel. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij

HAARLEM, 16 februari - Rond 16.15 uur werd gemeld dat er hevig werd gevochten in de Smedestraat. Toen agenten ter plaatse kwamen werd er niet meer gevochten maar wezen getuigen op twee mannen die bij de vechtpartij betrokken waren geweest. Een derde man kwam aanrennen met een groot mes in zijn hand. Het bleek dat de man met het mes door een groepje van ongeveer zes mannen in elkaar was geslagen en getrapt. Hierbij werd op hem ingetrapt toen hij op de grond lag. Nadat hij was ontsnapt had hij een mes gehaald om wraak te nemen. De agenten hebben dit weten te voorkomen. Geen van de mannen wenste aangifte te doen.

Brandstichting

HAARLEM, 16 februari - Onbekenden hebben rond 20.00 uur getracht brand te stichten bij een school aan de Eksterlaan door een oude kerstboom tegen een deur van de school te zetten en in brand te steken. Oplettende omwonenden hebben erger voorkomen door de kerstboom weg te halen. Er is brandschade aan de deur en het kozijn. Een getuige heeft jongens bij de school zien wegrennen. De politie stelt een onderzoek in.

Brandstichting

BEVERWIJK, 17 februari - Een taxichauffeur zag toen hij rond 04.30 uur langs de sporthal aan de Van Loenenlaan reed iets branden bij de toegangsdeur van de sporthal. Het bleek een zak met linnen en brandbare stof die tegen deur was aangelegd. De brandweer heeft de brand geblust. De deur is beschadigd en er is de nodige rook in de sporthal gekomen. De politie stelt een onderzoek in naar de brandstichter(s). Mogelijke getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Beverwijk, tel. 0900-8844.

Dronken kinderen

HAARLEM, 16 februari - Surveillerende politiemensen werden op de Grote Markt rond 23.45 uur door een portier van een horecagelegenheid gewezen op twee jongens en een meisje die zwaar onder invloed waren en voorbijgangers lastig vielen. Het waren een 17-jarige jongen uit Haarlem, een 18-jarige Bloemendaler en 15-jarig meisje uit Vogelenzang. Ze zijn aangehouden voor openbare dronkenschap en meegenomen naar het bureau. Daar is proces-verbaal tegen hen opgemaakt. De minderjarigen zijn door hun ouders afgehaald.

Andere agenten zagen rond 23.50 uur op het Houtplein een 16-jarige Haarlemmer van zijn fiets vallen. Ook hij bleek stomdronken en kon niet meer op zijn benen staan. Hij is aangehouden voor openbare dronkenschap en meegenomen naar het bureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De jongen is opgehaald door zijn vader.

Nieuw Vennep, 17 februari - Rond 01.10 uur werd gemeld dat een jongen al een uur laveloos op de rijbaan van de IJweg lag. Agenten troffen vier jongens onder wie een 15-jarige jongen uit Nieuw Vennep. Hij was stomdronken, had zijn kleding ondergekotst en was niet aanspreekbaar. De agenten hebben een ambulance laten komen en de jongen voor onderzoek naar het ziekenhuis laten brengen. De andere jongens hadden hun vriend niet in de steek gelaten maar konden niet aangeven waar hij woonde. De agenten hebben het adres niet kunnen achterhalen.