KNHS


Werth wint wereldbeker Neumünster

17 februari 2008

Van Grunsven en Van Lieren zeker van plaats in de finale

NEUMUNSTER (KNHS) - De laatste wereldbeker kwalificatiewedstrijd voor dressuurruiters van het seizoen 2007/2008 werd in het Duitse Neumünster verreden. De Duitse Isabell Werth was met Warum Nicht FRH van apart niveau en won met een score van 82.75%, waarmee ze ruim 4% voorsprong had op de als tweede eindigende Zweedse ruiter Jan Brink met Björsells Briar. Omdat het resultaat van de titelverdedigster Werth nietmee telt in het klassement kreeg Brink de twintig punten die bij een overwinning horen en eindigde daarmee samen met Anky van Grunsven op een totaalscore van 60 punten, waarmee beiden gezamenlijk de West-Europese League winnend afsloten.

Er kwamen twee Nederlanders aan de start, Stéphanie Peters (Roermond) met Donna Gracia en Rien van der Schaft (Wenum-Wiesel) met Madorijke. In de Grand Prix eindigde Van der Schaft met een score van 62.667% op de 17de plaats, terwijl Peter met een score van 63.625% als twaalfde eindigde. Hierdoor plaatste laatsgenoemde zich wel voor de Kür, maar Van der Schaft net niet. In de Kür liep het voor Peter minder dan ze had mogen hopen, waardoor ze als 14de eindigde met een score van 66.90%. Isabell Werth won soeverein met een proef die geen fouten bevatte. Brink werd tweede met een uiterst minieme voorsprong van 0.2% op de Deen Andreas Helgstrand met Gredstegards Casmir en velen in de Holstenhalle hadden er ook geen moeite mee gehad als Brink derde was geworden en Helgstrand tweede. De Finse Kyra Kyrklund komt steeds meer tot een eenheid met haar Max en werd vierde.

De finale van de wereldbeker wordt verreden tijdens Indoor Brabant, van 27 tot en met 30 maart. Op 29 maart staat de Kür van de wereldbekerfinale voor de dressuurruiters op het programma en naast Anky van Grunsven heeft ook Laurens van Lieren (Rijswijk) zich voor de finale geplaatst. Patricia Callaghan (Oss) staat tiende, terwijl Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde) als elfde is geëindigd. Slechts de beste acht van iedere League (plus daarnaast de titelverdediger Werth) mogen van start in de finale, maar mogelijk zullen er nog enkele wildcards worden uitgedeeld.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Uitslag WB Kür:


1) Isabell Werth (Dui) - Warum Nicht FRH - 82.75%
2) Jan Brink (Zwe) - Björsells Briar - 78.50%
3) Andreas Helgstrand (Den) - Gredstedgards Casmir - 78.30%
4) Kyra Kyrklund (Fin) - Max - 76.45%
14) Stéphanie Peters (Roermond) - Donna Gracia - 66.90%

Eindstand WB dressuur West-Europese League 2007/2008:


1) Jan Brink (Zwe) - 60

1) Anky van Grunsven (Erp) - 60
3) Anders Dahl (Den) - 56
4) Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein (Den) - 53

5) Kyra Kyrklund (Fin) - 47

6) Andreas Helgstrand (Den) - 45

7) Laurens van Lieren (Rijswijk) - 43
7) Jeroen DeVroe (Bel) - 43
10) Patricia Callaghan (Oss) - 35
11) Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde) - 34 14) Stéphanie Peters (Roermond) - 28

Meer info zie: www.reitturnier.de

Foto Stéphanie Peters met Donna Gracia door: www.melissen.net