Ingezonden persbericht

Brabantse bands domineren in Paradiso

FINALISTEN THE CLASH OF THE COVER BANDS 2007/2008 BEKEND

17 februari 2008 - Na twee zinderende halve finales in het Amsterdamse Paradiso, hebben zich de acht beste coverbands van Nederland geplaatst voor de landelijke finale van Dommelsch Clash of the Cover Bands 2007/2008. Als vakjury-winnaars mogen The Fortunate Sons, Hij & Hullie, Big Shampoo & The Hairstylers en Eager Beaver op zaterdag 12 april aantreden voor de Landelijke Finale. Het publiek koos Tachtig, Funky Monks, Present Danger en Mortey Flames als winnende bands. Ook zij staan 12 april in de finale in Stadion De Vechtsebanen in Utrecht. In navolging van de vorige editie van The Clash blijken ook dit jaar de Brabantse bands, met maar liefst vier finaleplaatsen, zeer sterk vertegenwoordigd.

In een tour de force met maar liefst 16 bands werd in een uitverkocht Paradiso, dé poptempel van Nederland, gestreden voor de acht finaleplaatsen. Radio 3FM presentatoren Gerard Ekdom en Michiel Veenstra lieten het uitzinnige publiek genieten van een muzikaal spektakel waarin iedere band tot het uiterste ging om de felbegeerde vakjury- en publieksprijzen in de wacht te slepen.

Brothers in Arms uit Groenlo trapte het middagprogramma af en bracht met een gevarieerde set met vooral R&B/Dance met een scherp randje gelijk sfeer in de zaal.
Als tweede band trad Junkyard Dogs uit het Friese Sneek aan. Deze 5-mans Powerrock coverband bracht een stevig programma ten gehore, met nummers van onder andere AC/DC.
Vervolgens was het de beurt aan Hij en Hullie uit Oss. Met aansprekende Dance-Classics als Disco Inferno en Holiday wisten de acht Brabanders niet alleen het publiek in vervoering te brengen, maar ook een technische hoogstaande set neer te zetten die beloond werd met de tweede plaats bij de vakjury, goed voor een finaleplaats in Utrecht.
De Almelose Creedence Clearwater Revival tribute The Fortunate Sons liet daarna de zaal genieten van nummers als Have you ever seen the rain en I put a spell on you, waarbij de sound en de dynamiek van de originele band zeer treffend werd neergezet. Als vakjury-winnaar van de eerste halve finale gaan ook zij door naar de Landelijke Finale.
Like This, een jonge 5-koppige formatie uit Groningen, bracht een afwisselende set met Top-100 covers ten gehore, met nummers van o.a. Stevie Wonder en The Jackson 5.
De Rotterdamse formatie Tachtig liet de zaal vervolgens genieten van een flashback uit dit rijke decennium van de popmuziek. Aansprekende nummers als Jump en Smalltown Boy zorgden voor het spreekwoordelijke feest der herkenning en leverden de meeste publieksstemmen op en daarmee ook een finaleplaats.
Als zevende band trad Bittersweet uit Hengelo aan. Het publiek werd getrakteerd op een gevarieerde keus aan songs zoals Chasing Cars van Snowpatrol en Good God van Anouk.
De Reuselse Funky Monks zorgden voor een spetterende afsluiting van het middagprogramma. De 4-mans Red Hot Chili Peppers tribute gaf een dynamische show weg waarbij het publiek uit zijn dak kon gaan met onder andere Dani California en Tell me Baby. Zowel technisch als door het publiek hoog gewaardeerd mogen de Funky Monks als tweede publiekswinnaar door naar de Landelijke Finale.

Het avondprogramma ging van start met Knox. De 5-mans rock-coverband uit Enschede trapte pittig af met nummers o.a Pearl Jam en Status Quo.
Vervolgens was de beurt aan de Ruurlose band De Daltons. De 5-mans formatie bracht sfeer in de zaal met een gevarieerd repertoire, met stevige klassiekers als Whole lotta Rosie van AC/DC maar ook een fraaie ballad-uitvoering van Apologize van Timbaland ft. One Republic.
Als derde band wist de West-Brabantse Big Shampoo & The Hairstylers het publiek terug in jaren-50 stemming te brengen. Kompleet met een 6-mans blazers-sectie bracht de 12-koppige formatie swingende nummers als Buona Sera van Louis Prima en Rock This Town van The Stray Cats. Zowel hoog gewaardeerd door publiek als jury gaat de band als vakjury-winnaar door naar de Landelijke Finale op zaterdag 12 april.
Ook Mortey Flames mag als tweede publiekswinnaar aantreden in de Landelijke Finale van The Clash of the Cover Bands. De zaal beloonde de 4-mans Funk/Rock coverband uit Noordwijk voor een boeiende set met hoge entertainmentwaarde en nummers als o.a. You Can`t Always Get van The Rolling Stones en Bloed, Zweet en Tranen van André Hazes.
Het Amsterdamse Co-Starring speelde een thuiswedstrijd in Paradiso. Het publiek werd getrakteerd op een gevarieerd en pakkend optreden met nummers van o.a. Anouk en Bon Jovi.
Uit Zuid-Limburg reisde Eager Beaver af naar Paradiso. De 4-mans Rock coverband uit Heerlen zette een pakkende en technische hoogstaande set neer met onder meer nummers van Green Day en 3 Doors Down. Als tweede vakjury-winaar gaat ook Eager Beaver door naar de Landelijke Finale.
Als een na laatste band besteeg de 10-mans formatie NoKiddin' uit Utrecht het podium. Ooit begonnen als studentenband en nu als ervaren muzikanten lieten ze de zaal genieten van een diverse selectie aan Dance Classics, zoals o.a. Relight My Fire van Dan Hartman en That's The Way van KC and the Sunshineband.
Een ware apotheose vormde de afsluiting door Metallica tribute Present Danger uit Kaatsheuvel. Vol overgave zetten de vier Brabantse podiumbeesten Paradiso op zijn kop met onder andere Nothing else matters en One. Met de meeste publieksstemmen van het avondprogramma reist ook Present Danger op 12 april af naar de Landelijke Finale van Dommelsch Clash of the Cover Bands 2007/2008.

Tijdens de landelijke finale strijden de laatste acht bands om de 'Dommelsch Clash of the Cover Bands Award' en de 'Dommelsch Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award'. Daarnaast worden ook Awards uitgereikt voor de beste individuele artiesten. Tijdens de halve finales in Paradiso hebben zich hiervoor genomineerd:
Beste drummer: The Fortunate Sons en Big Shampoo & The Hairstylers
Beste bassist: Funky Monks en Big Shampoo & The Hairstylers
Beste guitarist: The Fortunate Sons en Present Danger
Beste toetsenist : Hij & Hullie en Co-Starring
Beste zang(eres): Like This en Eager Beaver

De line-up voor de Landelijke Finale in Stadion De Vechtsebanen in Utrecht om 19.00 uur op zaterdag 12 april a.s. is (in willekeurige volgorde):
- Tachtig: 6-mans Eighties coverband uit Rotterdam
- The Fortunate Sons: 3-mans CCR tribute uit Almelo
- Funky Monks: 4-mans Red Hot Chili Peppers tribute uit Reusel
- Hij & Hullie: 8-mans Allround, Dance Classics coverband uit Oss
- Mortey Flames: 4-mans Funk, Rock coverband uit Noordwijk
- Present Danger: 4-mans Metallica tribute uit Kaatsheuvel
- Eager Beaver: 4-mans Rock coverband uit Heerlen
- Big Shampoo & The Hairstylers: 12-mans Rockabilly, Jazz, Blues coverband uit West-Brabant

Kaarten voor de finale zijn vanaf heden te koop via www.dommelschclashofthecoverbands.nl en Ticketservice.
Van de optredens in Paradiso wordt een DVD samengesteld. Deze wordt op zaterdag 12 april gepresenteerd tijdens de Landelijke Finale en zal daarna landelijk te koop zijn bij de betere platenzaken zoals o.a. Musicstore, Free Record Shop en Van Leest.

----------



Ingezonden persbericht