KNHS


KNHS Regiokampioenschappen Noord-Holland springen paarden en ponys 17 februari 2008
rk2008noord-hollandsannedejong

1 | 2 | 3

Op 16 en 17 februari werd in de manege van de Zaanse Ruiters te Wormerveer het Regiokampioenschap springen van Noord-Holland verreden. Jos Slottje en Wim Schrama waren dit weekend verantwoordelijk voor de parcoursbouw.

Op zaterdag streden de ponycombinaties om de hoogste eer en natuurlijk om de startbewijzen voor het KNHS Indoorkampioenschap, die op 15 en 22 maart op het KNHS centrum in Ermelo verreden wordt. In de M en Z/ZZ klasse was de deelname beperkt, maar reden de kampioenen nette foutloze parcoursen. In het ZZ-springen categorie D/E reed Charline Regter twee ponys en was daarmee alleen concurrent van zichzelf. Met King Mufaq B reed de amazone twee maal foutloos en werd kampioene, want met pony nummer twee wilde het deze keer niet zo lukken.
Het Z-kampioenschap voor D/E ponys werd gewonnen door de netjes rijdende Veerle Schuyt met Junius. In het Z voor categorie C ponys kwamen twee combinaties aan de start. Met twee nulrondes werd Sanne de Jong met Maximiliaan (foto 1) kampioene.
In het M D/E werd Roy Weel met de enorm felle El Ninja kampioen.

Ook bij het Regiokampioenschap voor de paarden bleef de deelname helaas beperkt. Toch liet de L-klasse zien dat er wel toekomstmuziek in Noord-Holland zit. Bij de zeven amazones die de barrage haalden, waren een paar knap rijdende jonge meiden. Uiteindelijk trok de 15-jarige Roxy Gouwswaard met haar mooie schimmeltje Challan Z (foto
2) aan het langste eind. Roxy was de enige die in de barrage foutloos wist te blijven. Maartje van der Helm kwam met snelle Victoria op de tweede plaats. Sanne Leeuwenkamp reed de grote Unico naar de derde plaats.

In de drie zwaarste klassen waren het de routiniers die met de titels naar huis gingen. In het ZZ was Kim de Borst met twee paarden de enige die beide manches reed. Met haar Febos Charming Rose werd ze kampioen. In het Z won Franklin Posmus (foto 3) de strijd. Met de door hem zelf opgeleidde Too Much was hij de snelste in de barrage. Voor Franklin was het een druk maar succesvol weekend. Op zaterdagavond werd hij met Deens Royal Highness vijfde in de ZZ-finale van de Hippo Zorg Jumping Challenge in Zwolle. Posmus; Ik vond het parcours van het Regiokampioenschap zeker niet zwaar, maar dat zal ook komen doordat ik de avond er voor in Zwolle had gereden. Daar stond het echt zwaar maar dat moet je natuurlijk ook niet vergelijken. Op het Regiokampioenschap moest ik er wel echt voor rijden. We zaten met zijn vieren in de barrage en voor mij hadden er al twee best hard rondgereden. Ik moest dus wat wagen en het lukte.
Marco Sas werd met Thalia W tweede. Dat was voor deze ruiter de tweede keer deze dag dat hij reserve-kampioen werd, want ook in de M-klasse kon hij net niet winnen. Daar ging de titel naar Marcel Beukers met de achtjarige merrie Tiaretti B. Marcel was zeer tevreden over de bruine merrie; Ze is heel snel en voorzichtig en dat is natuurlijk altijd goed voor een springpaard. Ik vond het parcours niet hoog, maar er stonden wel een paar lastige lijntjes in waar je echt moest kiezen voor goed naar voren rijden of extra sluiten en een galopsprong meer rijden.
De combinaties die zich geselecteerd hebben voor het KNHS Indoorkampioenschap, zullen op 14, 15 en 22 maart op het KNHS centrum in Ermelo strijden om de titel.

Fotos: Matthew van Veen/ www.luifoto.nl

Uitslagen Wormerveer 16 17 februari
Regiokampioenschap Noord-Holland, springen ponys: B/AB: 1.Delphine Klopper;
B/C: 1.Manon Bos, Irene; Ayla Bouwman, Vodka;
B/DE: 1. Delphine Klopper, Glow in the Dark; 2. Sietske Drost, Tomboy;
3. Geert Woestenburg, Marals Edou;
L/AB: 1. Desiree van de Veek, Cedice; 2. Robin Chialastri, Magic Pride;
L/C: 1. Luca van Vliet, Mercedes; 2. Robin de Bake, Cartier; L/DE: 1.Tamar Prins, Rockefeller; 2. Michelle de Bruijn, Jessica; 3. Iris Bakker, Rose;
M/C: 1. Larissa Chialastri, Magic Pride;
M/DE: 1. Roy Weel, El Ninja; 2. Else Kregel, Nielands Mario; 3. Kim Oudshoorn, Flint;
Z/C: 1. Sanne de Jong, Maximiliaan;
Z/DE: 1. Veerle Schuyt, Junius;
ZZ/DE: 1. Charline Regter, King Mufaq B.

Paarden:
B: 1. Maxime van Straaten, Top Cars Double 4; 2. Davina Reid, Samaranche; 3. Samantha Heijnen, Vic Grannus;
L: 1. Roxy Gouwswaard, Challan Z; 2. Maartje van der Helm, Victoria; 3.Sanne Leeuwenkamp, Unico;
M: 1.Marcel Beukers, Tiaretti B; 2.Marco Sas, Vedette R; 3.Victoria van Breemen, Unestor Ardente;
Z: 1. Franklin Posmus, Too Much; 2. Marco Sas, Thalia W; 3. Kim de Borst, Febos LArgentina;
ZZ: 1.Kim de Borst, Febos Its Christiane