Gemeente Schouwen-Duiveland



Echtpaar Van Beveren-van Burg uit Zierikzee zestig jaar getrouwd

Publicatiedatum: 18 februari 2008


- PERSBERICHT -

Zondag 17 februari vierden de heer J.C. van Beveren en mevrouw M. van Beveren-van Burg hun zestigjarig huwelijksjubileum. Burgemeester Asselbergs feliciteerde het echtpaar een dag later op maandag 18 februari.
De heer en mevrouw Van Beveren trouwden in 1948 in het stadhuis van Zierikzee, waarna zij overtrouwden in de kerk in de Minderbroederstraat. De trouwdienst werd gehouden in een ijskoude kerk, omdat er een gebrek was aan kolen. Na de huwelijksvoltrekking kon er nog een week worden geschaatst in Zierikzee. Na het huwelijk woonden de heer en mevrouw Van Beveren in bij de ouders van de heer Van Beveren in de Meelstraat. Daarna konden zij een benedenwoning huren op de hoek van de Meelstraat/Maarstraat. Deze kleine woning had geen tuin, waardoor de kolen in een kast in de keuken moesten worden bewaard. Mevrouw Van Beveren heeft hier een half jaar alleen gewoond, toen haar man naar Indië was uitgezonden. Op 5 mei 1950 kwam de heer Van Beveren thuis. Al snel kochten zij een huisje in de Zevenhuisstraat. Zonder het te hebben bezichtigd, want het woningaanbod was schaars in die tijd. Tot 1956 hebben zij daar gewoond, toen het vierde kind op komst was werd het huis te klein en verhuisden zij naar de huidige woning in de Weststraat. De heer Van Beveren was werkzaam als hovenier en boomkweker maar moest na de Watersnoodramp opzoek naar ander werk. Hij werd aangenomen als hulpbode op het stadhuis.

's Avonds oefende hij het typen op een schrijfmachine. Na een half jaar werd hij aangenomen in vaste dienst en behaalde hij nog enkele diploma's. Achttien jaarlater werd hem een baan aangeboden als administrateur voor de Vereniging van Christelijk Onderwijs in Zierikzee. Voordat hij naar zijn werk ging zwom de heer Van Beveren iedere ochtend met zijn vrouw twintig baantjes in het zwembad. De heer van Beveren heeft ook aan wedstrijdzwemmen gedaan, helaas zijn de medailles gestolen toen zij waren geëvacueerd tijdens de oorlog. Mevrouw Van Beveren zwemt nog steeds drie keer per week. De heer Van Beveren doet zijn eigen administratie, puzzelt en leest graag. De heer Van Beveren is 82 jaar en zijn vrouw is 81 jaar. Zij hebben zes kinderen, drie zoons en drie dochters, om en om geboren. De familie is uitgebreid met dertien kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.