Nederlandse Tafeltennisbond

Nationale C-Meerkampen Senioren 2008 - 1e ronde

Zondag 17 februari werd op verschillende locaties de eerste ronde van de NCM gespeeld. Bij de heren vielen weinig verrassingen te noteren. Ook in het damestoernooi bleven de favorieten makkelijk overeind.

Moya Schutte (Scylla) bleef bij de dames als enige poulewinnaar ongeslagen. Lauretta Oey (Messchendorp Pallet) en Jacintha de Hoop (Aa Drink/Fvt) leden één nederlaag. In poule 4 was het uitermate spannend. Veronica van Eeden (Swift '64) eiste, ondanks twee nederlagen, de eerste plaats voor zich op. Voor de tweede plaats kwamen maar liefst vijf dames in aanmerking. Zij eindigden namelijk alle vijf met vijf zeges en drie nederlagen. Van deze speelsters zou er één op de zesde plaats eindigen en afscheid moeten nemen van het toernooi ondanks haar winstpercentage van 62 procent. Deze ongelukkige was in Laura Daatzelaar (VTV N). Zij wist slechts een van haar vier concurrentes te verschalken en eindigde daardoor op de zesde plaats.

Wellicht was de grote verrassing bij de heren wel de uitschakeling van de eerdere winnaar van de D meerkampen, Tim Tinus (Flash). Wat verder opviel waren de twee nederlagen van favoriet Arnoud Meijer (Mannak DTK). Als tweede in zijn poule plaatste hij zich wel voor de volgende ronde, achter Pieter Danes (GTTC Groningen). De overige poules werden gewonnen door Gamal de Groot (Shot S), Wouter vd Mark (TTC Middelburg), Rene Poelwijk (US), Peter Beekman (VDN Salamanders) en Angelo Antonietti (US).

De volgende ronde, de halve finales, worden op zondag 9 maart gespeeld.