Hulpverleningsregio Haaglanden


Brand Zusterstraat, Den Haag

Den Haag, 17-02-2008

Brand in portiekwoning, 6 bewoners met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis

Om ongeveer 02.00 uur is brand uitgebroken in een portiekwoning op de tweede etage aan de Zusterstraat. Vanwege de dichte rook kon een aantal bewoners hun huis niet meer langs de normale weg verlaten. Zij zijn door de brandweer in veiligheid gebracht. Zes personen zijn met adenmhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis vervoerd.

bewoners hoorden een knal en ontdekten een brand in de woonkamer. Twee bewoners wisten nog via de voordeur naar buiten te komen en werden door de politie op de trap in het portiek aangetroffen. In de woonkamer stond inmiddels zo veel rook, dat de overige bewoners de voordeur niet meer konden bereiken en ingesloten zaten in een slaapkamer. Één bewoner werd via het slaapkamerraam met een hoogwerker van de brandweer in veiligheid gebracht.
Omdat de brand snel onder controle was, kon de brandweer tegelijkertijd drie mensen via de woonkamer en het portiek naar buiten brengen. Alle zes bewoners van de portiekwoning hadden rook ingeademd en werden met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis vervoerd.

Drie andere woningen in het portiek werden uit voorzorg tijdelijk ontruimd. De bewoners werden ondergebracht in een tram die leeg op weg was naar de remise van de HTM. De tram is op de hoek van de Loosduinsekade en de Zusterstraat blijven staan totdat de mensen weer in hun woning konden.

De brand is vermoedelijk ontstaan in een televisie die op de standby stand stond. In de woonkamer ontstond flinke brandschade. De rest van de woning werd door rook en roet beschadigd. De totale schade bedraagt circa 40.000.