Politie Zuid-Holland-Zuid

16/02 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 16-02-2008 o persberichten district II

KOPSTAARTBOTSING OP A27
GORINCHEM Op de A27 op de Gorinchemse brug (richting Breda) zijn vrijdagmiddag 15 februari vijf autos op elkaar gebotst. Een 49-jarige man uit Amsterdam moest hard remmen voor het verkeer dat voor hem plots afremde. Hij stond nog net op tijd stil. Het gevolg was echter dat automobilisten achter hem het niet meer aan konden remmen en dit een kop-staartbotsing tot gevolg had. Een betrokken automobilist een 61-jarige man uit Lelystad - werd onderzocht door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee. De overige betrokkenen liepen geen klachten op. Alle autos raakten beschadigd, drie van de vijf voertuigen moesten worden getakeld.

BESCHONKEN KNUL (18) ZONDER RIJBEWIJS VEROORZAAKT EENZIJDIGE AANRIJDING
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 18-jarige jongeman uit Hardinxveld-Giessendam is in de nacht van vrijdag 15 februari op zaterdag 16 februari door de politie aangehouden na een eenzijdig ongeval op de Rivierdijk. De knul had s nachts met een vriend de auto gepakt terwijl hij nog helemaal geen rijbewijs heeft. Op de Rivierdijk (richting Boven Hardinxveld) verloor hij de macht over het stuur. Hij reed met een snelheid van ongeveer 80 kilometer per uur in een flauwe bocht naar rechts toen het mis ging. De bestuurder raakte een stoeprand waarna het vloertuig begon te tollen. Nadat hij tegen de leuning van de brug en een aantal verkeerspaaltjes was geklapt, kwam hij met zijn voertuig midden op de weg tot stilstand. Gelukkig raakte er niemand gewond. De politie nam de jongeman een blaastest af die niet positief uitviel. Hij had alcohol gedronken, te weten 1,2 promille (545 ugl). De auto is total loss en tegen de jongeman wordt proces-verbaal opgemaakt wegens rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
PAPENDRECHT Een 43-jarige man uit Papendrecht is in de nacht van vrijdag 15 februari op zaterdag 16 februari door de politie aangehouden op de Burgemeester Keijzerweg. Surveillerende agenten voerden een routinecontrole uit bij de automobilist en namen hem zodoende een blaastest af. De man bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij blies 1,7 promille (730 ugl) terwijl de grens op 0,5 promille ligt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

KEUKENBRAND
ALBLASSERDAM In een woning in de Johan de Wittstraat heeft vrijdag 15 februari brand gewoed. De afzuiger in de keuken vatte vlam na kortsluiting. Hierdoor liep het plafond, de muren en de luchtafvoer schade op. De afzuiger brandde af. De brandweer bluste de brand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.