CNV verheugd over vrijlating Cubaanse vakbondsman

Publicatietijd: 17/02/2008 16:12

CNV-voorzitter René Paas reageert verheugd op het bericht van de Spaanse minister van Buitenlandse zaken dat de Cubaanse vakbondsman Pedro Pablo Alvarez en drie anderen vrijkomen na vijf jaar gevangenschap. Vanwege gezondheidsproblemen leveren de Cubaanse autoriteiten Alvarez over aan Spanje. Op 18 maart 2003 werd hij met tientallen vakbondscollega's en journalisten opgepakt en veroordeeld tot 25 jaar gevangenschap.

Paas, die Alvarez in 2006 'adopteerde', maakt zich nog steeds zorgen om zijn gezondheid: "hij heeft zoveel aandoeningen, dat zijn leven in vrijheid nog steeds heel erg zwaar zal zijn. Toch is het prachtig nieuws dat Alvarez geen 25 jaar hoeft door te brengen in mensonterende omstandigheden."

Op dit moment zitten nog 59 dissidenten vast, waarvan er binnenkort dus vier worden vrijgelaten. "Het blijft dus zaak om ook de situatie van deze mensen onder de aandacht te brengen. Onder Raoul Castro waait er hopelijk een nieuwe wind met meer respect voor mensenrechten, waaronder die van vakbondsmensen" zegt Paas. "Het CNV zal het vakbondswerk van de partner CUTC daarom blijven ondersteunen."
Links: http://www.cnvinternationaal.nl