Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Gerdien Rotgers 053-4555588

16 en 17 februari 2008

Politie ontmantelt hennepkwekerij in Oldenzaal

Oldenzaal

De politie in Oldenzaal heeft op vrijdag 15 februari 2008 een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij was opgezet in een bovenverdieping van een huis aan de Peterskamplaan. Bij het binnentreden van de politie bevond zich in de woning een 27-jarige man uit Almelo. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld. Op het bureau bekende hij dat de hennepkwekerij van hem was en dat hij illegaal stroom aftapte. De politie trof in de woning 401 hennep-planten aan. De planten en de attributen zijn ter vernietiging meegenomen. (08-009781).

Man aangehouden voor mishandeling en openlijke geweldpleging

Enschede

De politie in Enschede heeft op vrijdag 15 februari 2008 rond 14.30 uur een 35-jarige man uit Enschede aangehouden. Dit omdat hij verdacht wordt van mishandeling en openlijke geweldpleging tegen een 58-jarige man uit Enschede.

Het incident vond plaats in het winkelcentrum Wesselernering in Enschede. In verband met een eerder conflict zou de verdachte in een winkel verhaal hebben gehaald. Daarbij zou hij de eigenaar van de zaak en een vrouw bedreigd hebben. Toen de verdachte naar buiten ging stond de 58-jarige klant vermoedelijk in de weg. De verdachte gaf het slachtoffer (klant) en duw en deze gaf de verdachte een duw terug. Hierna werd de 58-jarige meerdere malen geslagen en geschopt. Het slachtoffer heeft verwondingen aan zijn hoofd en ribben opgelopen. Naast de 35-jarige verdachte zou nog een man het slachtoffer hebben geslagen. Op basis van signalementen heeft de politie rond 15.45 uur op het Diekmanterrein de 35-jarige verdachte aan kunnen houden. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar de tweede verdachte (08-019951).

Zakkenrollers actief

Enschede, Hengelo

Zaterdag 16 februari heeft de politie Twente van tien slachtoffers aangifte opgenomen van zakkenrollen. De politie adviseert, met name op drukke plaatsen, altijd alert te zijn op je eigendommen.

De politie Twente heeft zaterdagmiddag tussen 13.30 uur en 17.00 uur van tien slachtoffers van zakkenrollen aangiftes opgenomen. Zes slachtoffers zijn in het centrum van Enschede bestolen, drie personen zijn in Hengelo-Centrum het slachtoffer geworden en één slachtoffer van zakken rollen deed aangifte in Almelo.

Van alle slachtoffers werd de portemonnee ontvreemd, bij drie personen uit de zak en bij zeven personen uit de tas. (oa.08-020340/08-020314)

Preventietips zakkenrollen

. Draag uw tas met de schouderriem om een schouder en de hals, zodat tas voor u hangt en niet achteloos naast of achter u; . Draag uw tas met de klep/sluiting altijd aan de binnenzijde (naar uw lichaam toegekeerd); . Gebruik een tas van stevig materiaal dat niet makkelijk doorgesneden kan worden; . Neem uw tas altijd mee in de paskamer; . Let goed op uw spullen op plekken waar het heel druk is (bijvoorbeeld in een wachtrij en bij gedrang.) . Let op wanneer iemand uw aandacht probeert af te leiden (iemand loopt tegen u aan of een onbekend persoon spreekt u aan.) Een eventuele handlanger maakt gebruik van uw afleiding en slaat zijn slag. Veel zakkenrollers opereren als duo's. . Neem nooit meer geld mee dan u nodig denkt te hebben; Doe altijd aangifte. Het signalement van uw dader of de precieze toedracht, kan wel eens extra tips voor de politie opleveren bij het opsporen van zakkenrollers of misschien vinden medeburgers (een deel van) uw spullen wel terug en geven dit af bij de politie. Aanranding

Enschede

Op vrijdag 15 februari omstreeks 15.20 uur is een 19-jarige Enschedese aangerand terwijl zij haar hondjes uitliet in het parkje tussen de A35 en de Beneluxlaan. De politie is op zoek naar drie mogelijk belangrijke getuigen.

Als een 19-jarige Enschedese op vrijdag 15 februari omstreeks 15.20 uur haar twee hondjes uitlaat op het pad, dat tussen Boswinkel en Sparrendal loopt (dit pad loopt om de vijver van het parkje), ziet zij achter haar een jongen met zijn fiets uit de bosjes komen en dat hij daar stil blijft staan. Zij loopt niks vermoedend door in de richting van de Beneluxlaan. Ook wordt zijn nog gepasseerd door een oudere man (ong 70 jaar) met grijs haar, die in dezelfde richting fietst als zij loopt.

Op het moment dat zij met haar hondjes links om de vijver loopt, fietst de jongen rechts de Beneluxlaan in en passeert twee meisjes van ongeveer 15 jaar die in de richting fietsen van het tunneltje onder de A35. Als de twee meisjes haar voorbij zijn gefietst wordt de 19-jarige na ongeveer 30 meter plotseling aangerand door dezelfde jongen. Die daarna op zijn fiets in de richting van het Ruwenbos wegfietst. De 19-jarige is hierop naar huis gegaan en heeft de politie gebeld.

De politie Twente is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht en wil graag achter de identiteit van de jongen komen.

Signalement dader:
. Jongen van 18 a 19 jaar
. Fietsend op een nieuwe fiets

Getuigenoproep:
De politie wil graag in contact komen met een drietal mogelijk belangrijke getuigen. De oudere man met grijs haar van ongeveer 70 jaar, die richting Beneluxlaan fietste en de twee meisjes van ongeveer 15 jaar, die rond 15.20 uur over het pad in de richting van het tunneltje onder de A35 fietsten. Zij kunnen zich melden op het telefoonnummer 0900-8844 van de politie Twente. Andere getuigen kunnen ook hun tips doorgeven via Meld Misdaad Anoniem tel. 0800-7000 (08-020036)

Fietsendieven aangehouden

Hengelo

Op zaterdag 16 februari heeft de politie van Hengelo twee fietsendieven in hun woning in Enschede aangehouden die op het Industrieplein in Hengelo een fiets hadden ontvreemd.

Op zaterdag 16 februari om 13.45 uur meldt een getuige dat twee mannen met een fiets uit de stationshal, aan de Industrieplein kant, komen en de fiets in een auto laden en wegrijden. De gealarmeerde politie start een onderzoek en kan de twee fietsendieven, een 25-jarige en een 35-jarige Enschedeërs, in de woning van de 25-jarige aan de Burgemeester M v Veenlaan aanhouden.

In de schuur van de woning staan nog een achttal fietsen. De politie onderzoekt of deze fietsen van diefstal afkomstig zijn. Beide mannen zijn in afwachting van de uitkomst van het ingestelde onderzoek in verzekering gesteld. (08-020293)

Slachtoffer vernieling houdt verdacht aan

Enschede

Op zaterdagavond 16 februari heeft een 18-jarige man uit Enschede de verdachte van het vernielen van zijn auto aangehouden en overgedragen aan de politie. De politie Twente krijgt op zaterdagavond omstreeks 23.00 uur een melding dat een groepje jeugd ter hoogte van de Pannenkoekenboerderij, stenen naar passerende voertuigen gooit die over de Broekheurne Ring rijden. Ter plaatse blijkt dat een bus van Conexxion onbeschadigd is gebleven en twee personenauto's wel beschadigt zijn. Eén slachtoffer een 18-jarige Enschedeër is achter de groep van ongeveer vijf personen aangerend en heeft één stenengooier, een eveneens 18-jarige Enschedeër, kunnen aanhouden.

De 18-jarige stenengooier is voor verder onderzoek ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op en verwacht nog meer aanhoudingen te kunnen verrichten. (08-020466)

Vrouw bedreigd omdat zij van een onbekende geen kaartje wilde kopen

Enschede

Op zaterdag 16 februari heeft de politie van Enschede op het Stationsplein een 32-jarige man uit Bad Bentheim aangehouden voor het bedreigen van een 51-jarige Enschedese.

Zaterdagavond 16 februari om 21.45 uur werden surveillerende agenten op het Stationsplein, door een 51-jarige vrouw uit Enschede aangesproken. Zij vertelde dat ze even daarvoor door een man was aangesproken op het perron met de vraag of zij een treinkaartje wilde kopen. Toen zij dit weigerde werd de man agressief en begon haar te bedreigen. De man kon op aanwijzen van de 51-jarige ter plaatse worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. (08-020450)