Politie Zuid-Holland-Zuid

17/02 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 17-02-2008 o Persberichten district II

DE KLOS
GORINCHEM Een 28-jarige man uit Gorinchem is in de vroege morgen van zondag 17 februari door de politie aangehouden op de Dokter van Stratenweg. Agenten voerden een routinecontrole uit en constateerden dat de bestuurder geen rijbewijs heeft. Daarnaast lieten ze hem blazen en kwam helaas ook nog eens naar voren dat de man teveel gedronken had. Hij blies 1,4 promille (635 ugl). Na het afleggen van een verklaring op het politiebureau werd hij heengezonden met een proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed.

GESTOLEN FIETS
ALBLASSERDAM De politie heeft zaterdagavond 16 februari een 17-jarige jongen uit Alblasserdam aangehouden op de Van Hogendorpweg. Surveillerende agenten zagen de knul op de rijbaan voor het autoverkeer fietsen zonder verlichting. Dit terwijl er een fietspad naast de rijbaan is gelegen. De agenten gingen de jongen achterna die probeerde te vluchtten. Ondanks aanroepen stopte de knul niet. Daarop werd hij klemgereden op het fietspad. De tweewieler waar hij mee was, bleek van diefstal afkomstig in de regio Utrecht. Na een blaastest bleek de 17-jarige ook alcohol genuttigd te hebben. Hij blies 0,9 promille (375 ugl). De jongen werd meegenomen naar het politiebureau waar zijn ouders in kennis werden gesteld. Daarna werd hij ingesloten voor verhoor.

AANRIJDING AUTO/VOETGANGER
GORINCHEM In de Nicolaas Pieckstraat heeft zaterdagmiddag 16 februari een aanrijding plaatsgehad tussen een automobilist en een voetganger. Een 24-jarige man uit Rotterdam liep met zijn 26-jarige vriendin uit Apeldoorn op de Kleine Haarsekade in de richting Nieuwe Hoven. Ter hoogte van de Nicolaas Pieckstraat wilden zij oversteken. Op dat moment kwam er een 83-jarige man uit Gorinchem in de auto aanrijden. De voetgangers hadden de indruk dat de automobilist hen de gelegenheid gaf over te steken. Op het moment dat de twee overstaken, reed de personenauto toch door waardoor de 26-jarige vrouw op de motorkap belandde. Ze liep een verzwikte enkel en een beschadiging aan de voortand op. De automobilist gaf aan niet goed gekeken te hebben.

CONIFERENHAAG IN BRAND
NIEUW-LEKKERLAND In de Dorpslaan in Nieuw-Lekkerland is zaterdagmiddag 16 februari rond 13.30/13.45 uur een coniferenhaag over een lengte van zon vijf meter in brand gestoken. Dankzij alert optreden van de achterburen wonend aan de Bovenkruier werd een grote brand voorkomen. Een buitenspelend kind kreeg de brand in de gaten en waarschuwde direct zijn ouders die op hun beurt de brandweer alarmeerde. De brand werd geblust. De coniferenhaag brandde af en een nabijgelegen tuinhuisje liep schroeiplekken op.
De politie gaat uit van brandstichting en stelt een onderzoek in. Mogelijk zijn er mensen die, die middag iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de brandgang gelegen tussen de Dorpslaan en de Bovenkruier. Mensen met mogelijk belangrijke informatie worden verzocht dit te melden bij de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

UIT DE BOCHT GEVLOGEN OP ROTONDE
PAPENDRECHT Op de rotonde Burgemeester Keijzerweg/Ketelweg heeft zaterdagmiddag 16 februari een eenzijdig ongeval plaatsgehad waarbij een 19-jarige beginnend bestuurder gewond is geraakt. De jongeman kwam vanaf de Burgemeester Keijzerweg vermoedelijk veel te hard aanrijden in zijn auto. Op de rotonde ging dit mis, hij raakte in de slip en werd via de vluchtheuvel, een betonnen muurtje zo tegen een hek en lantaarnpaal gelanceerd. De bestuurder had geen gordel om en kwam door de klap op de passagiersstoel naast hem terecht. De brandweer moest er aan te pas komen om het slachtoffer uit de auto te knippen. Daarna werd hij naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht waar hij een nacht ter observatie moest blijven. Hij liep een flinke hoofdwond en een aantal gebroken ribben op. Zijn auto liep schade op en moest worden getakeld.

EIERGOOIERS AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT De politie heeft zaterdagmiddag 16 februari eind van de middag twee jongens van 12 en 13 jaar uit Papendrecht aangehouden op verdenking van het gooien van eieren tegen een woning aan het Bosch. De politie nam poolshoogte naar aanleiding van de melding van de bewoner. Eenmaal ter plaatse renden de twee knapen weg. Ze werden in de kraag gevat. Op het politiebureau werden hun ouders in kennis gesteld. Na verhoor mochten ze naar huis. Ze kunnen een Halt straf tegemoet zien.