Politie Zuid-Holland-Zuid

17/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 17-02-2008 o Persberichten district I

SUCCESVOLLE SNELHEIDSCONTROLE A16
DORDRECHT - Het Verkeershandhavingsteam van de Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op zaterdag 16 februari een succesvolle snelheidscontrole gehouden op de A16. Met behulp van het laserpistool werd de snelheid van passanten gecontroleerd. (te) Hardrijders werden vervolgens met behulp van motorrijders van het KLPD van de weg gehaald en naar een terrein aan de Laan der Verenigde Naties gebracht waar ze werden bekeurd. Er werden maar liefst 100 overtredingen geconstateerd: van 8 personen werd het rijbewijs direct ingevorderd na een snelheidsoverschrijding van gecorrigeerd meer dan 50 km. De hoogst gemeten snelheid was 168 km per uur waar 100 km per uur is toegestaan.

In totaal is er voor 7200 euro aan boetes uitgeschreven, waaronder een boete van 1500 euro aan een 24-jarige man uit Duitsland die op de A16 na correctie 150 km per uur reed waar 100 km per uur is toegestaan en bij controle van zijn gegevens niet eens mocht autorijden omdat zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. De man kon de boete niet direct betalen waarop zijn voertuig in bewaring is genomen totdat de boete is betaald.

NIET BETALENDE KLANT
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 16 februari op zondag 17 februari een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een horecagelegenheid in de Grote Spuistraat. De uitbater van de kroeg schakelde de politie in toen bleek dat de klant niet in staat was zijn rekening te betalen. Agenten namen poolshoogten en troffen de verdachte slapend aan de bar aan. Ze wekten hem maar er was geen zinnig woord met hem te wisselen. Hij werd opstandig en bleek inderdaad geen cent op zak te hebben. De dienders boeiden hem en namen hem mee naar het politiebureau waar hij ter ontnuchtering werd ingesloten. Op zondagmorgen 17 februari mocht hij weer naar huis. Eerder op die zaterdagavond werd deze zelfde man ook al door de politie aangehouden in een horecagelegenheid aan de Dubbeldamseweg Zuid. Daar gebeurde (bijna) hetzelfde: hij nuttigde enkele drankjes, viel niet in slaap, maar dacht er met een smoes weg te komen en niet te hoeven betalen. De uitbater daar schakelde ook de politie in die de man meenam naar het politiebureau waar hij na verhoor werd heengezonden.
Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens oplichting/flessentrekkerij.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
DORDRECHT De auto van een 29-jarige man uit Dordrecht is zondagmiddag 17 februari in beslaggenomen nadat de politie hem voor de vierde keer betrapte op rijden zonder rijbewijs. Een surveillerende agent zag de man rijden op de Groen van Prinstererweg. De diender wist dat de bestuurder geen rijbewijs heeft en zette hem daarop aan de kant. Het bleek weer het geval te zijn dat de Dordtenaar de regels overtrad. Hij werd meegenomen naar het bureau waar hij na verhoor in vrijheid werd gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

OVERLASTGEVER AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft in de vroege morgen van zondag 17 februari een 49-jarige man uit Dordrecht aangehouden op het Kasperspad. De man veroorzaakte daar voor de tweede maal die nacht overlast bij een instelling voor dak en thuislozen. De man wilde persé naar binnen maar werd geweigerd vanwege zijn gedrag en geen plaats in de zorginstelling. Een personeelslid deed aangifte tegen hem van bedreiging met de dood. De politie hield de man aan en sloot hem in.

AUTO VAN PA GELEEND
DORDRECHT Een 19-jarige jongeman uit Dordrecht heeft in de nacht van zaterdag 16 februari op zondag 17 februari zonder toestemming de auto van zijn vader geleend terwijl de knul helemaal geen rijbewijs heeft. Hij nam de auto weg vanaf het Boris Pasternak-erf. De vader deed kort na middernacht bij de politie melding van diefstal van zijn auto toen hij er achter kwam dat de wagen weg was. Later die nacht bleek dat zijn zoon de auto had gepakt. Bij de brandweerkazerne aan het Oranjepark kwam het tot een escalatie tussen vader en zoon waarbij de politie moest ingrijpen. De 19-jarige zoon kreeg daarop het advies elders de nacht door te brengen om de rust te doen wederkeren.

MET ZN ALLEN IN DE BROMMOBIEL
ZWIJNDRECHT Een 42-jarige vrouw uit Zwijndrecht is zaterdagmiddag 16 februari bekeurd door de politie op de Lindtsedijk. Surveillerende agenten controleerden de bestuurster van de brommobiel nadat ze indruk kregen dat er wel erg veel personen in het wagentje zaten. Uit het kleine voertuigje kwamen naast de bestuurster nog vijf kinderen tevoorschijn: er zaten er drie in de kofferbak, eentje voorin en een kind onder het dashboard. De agenten hielpen de kinderen weer uit de brommobiel te komen waarna ze werden opgehaald door kennissen.

INHAALMANOEUVRE LOOPT VERKEERD AF
DORDRECHT Op de Burg. de Raadtsingel heeft zaterdagmorgen 16 februari een fikse aanrijding plaatsgehad waarbij meerdere autos beschadigd raakten. Een aantal voertuigen reed achter elkaar vanaf de Stationsweg richting Burg. de Raadtsingel. In de bocht (richting Spuiweg) besloot een 28-jarige man uit Dordrecht zijn voorganger in te halen toen die niet direct optrok op het moment dat het stoplicht groen werd. Deze inhaalmanoeuvre liep verkeerd af op het moment dat de automobilist achter de 28-jarige ook wilde inhalen. Deze 39-jarige man uit Dordrecht kwam ook op de linkerbaan en botste met de auto van de 28-jarige. De 39-jarige man raakte met zijn auto een verkeerspaal en schoof meters door tegen een lantaarnpaal aan. Door rondvliegende onderdelen raakten passerende voertuigen ook licht beschadigd. De politie hield de 28-jarige man aan nadat uit een blaastest bleek dat hij teveel alcohol had genuttigd. Hij blies 0,9 promille (400 ugl).

VERDACHTE AANGEHOUDEN IN ZAAK BEROVING TAXICHAUFFEUR (vervolgbericht 14 febr. j.l.)
DORDRECHT De politie heeft op zaterdagavond 16 februari een 23-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van beroving van een 63-jarige taxichauffeur uit Zoetermeer. Die werd op maandagmorgen 11 februari omstreeks 09.15 uur beroofd door een klant op het Matenas pad. De taxichauffeur pikte de man op in Zoetermeer voor een rit naar Dordrecht. Gezien de lange rit werd de klant verzocht deels vooruit te betalen. Dit deed hij. Eenmaal in Dordrecht reed de chauffeur op aanwijzing van de klant naar de Kunstminplaats. De klant stapte daar uit en vroeg de taxichauffeur mee te lopen. De chauffeur deed dit vanwege het feit dat de klant nog wat geld van de rit terugkreeg en ook dacht de chauffeur aan een mogelijke fooi. Ze liepen naar het Matenas pad waar het mis ging. De onbekende man haalde plots een mes tevoorschijn en eiste zijn geld terug van de taxichauffeur. Die was doodsbang en gaf het vooruitbetaalde geld terug aan de verdachte. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt nader gehoord. De politie is overigens nog steeds op zoek naar de vrouw die kort na de beroving de taxichauffeur de richting wees waar de verdachte heen rende. Deze vrouw en/of anderen die meer weten worden nog steeds verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)