Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg 17/02

TILBURG, 17 februari 2008

Man aangehouden na huisvredebreuk

GOIRLE: Aan de Sporenring heeft de politie zondagmorgen een 37-jarige inwoner van Haaren aangehouden. De man werd vanmorgen rond 04:45 uur door de dochter des huizes betrapt op een poging een fiets mee te nemen. Toen hij daar op werd aangesproken stapte hij ongevraagd de woning binnen en weigerde te vertrekken. De man uit Haaren gedroeg zich erg agressief, waarop de politie werd ingeschakeld. De gewaarschuwde politie kon hem in de woning van het gezin met enig verzet aanhouden. Na verhoor is hij in de loop van de middag heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Verkeershandhavingsteam controleert ruim 1800 automobilisten

TILBURG/LOON OP ZAND: Aan de Burgemeester Letschertweg heeft het regionale Verkeershandhavingsteam zaterdagmiddag en avond een snelheidscontrole gehouden. Tussen 16:00 en 22:00 uur passeerden 935 automobilisten de radarpost. 45 van hen reden harder dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/u. Tussen 18:00 en 21:30 uur werden aan de Midden-Brabantweg in Loon op Zand 887 passanten geregistreerd. Van hen reden er 12 harder dan de toegestane snelheid van 100 km/u.

Over het Verkeershandhavingsteam

De Politie Midden en West-Brabant heeft zich als doel gesteld om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Zij zet daarvoor professionele en gespecialiseerde politiemensen in, die zijn ondergebracht in het
verkeershandhavingsteam. Dit team controleert intensief op het naleven van de verkeersregels met betrekking tot vijf speerpunten die sterk van invloed zijn op de verkeersveiligheid. Deze vijf speerpunten zijn: draagplicht gordel en helm, rood licht, alcohol en snelheid.

Beschonken automobiliste rijdt tegen aut rijbewijs ingevorderd

TILBURG: Op een parkeerterrein aan de Prof. Van Buchemlaan heeft de politie zaterdagmiddag rond 18:00 uur een 41-jarige inwoonster van Tilburg aangehouden. De vrouw reed in beschonken toestand met haar auto achteruit tegen een geparkeerde auto. Op het bureau bleek dat zij bijna vijf keer meer had gedronken dan is toegestaan. Op het bureau blies zij een waarde van 1040 ug/l, maximum limiet 220 ug/l. Haar rijbewijs is zij voorlopig kwijt. Het document is opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De politie maakt proces-verbaal op.

Twee aanhoudingen na vechtpartij op dansvloer

TILBURG: Naar aanleiding van een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Paleisring heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag 18-jarige inwoonster van Haaren en een 20-jarige inwoner van Berkel-Enschot aangehouden. Een 27-jarige inwoner van Tilburg en een 20-jarige portier uit Tilburg hebben aangifte gedaan van mishandeling. Rond 01:00 uur kwam bij de gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg een melding binnen van een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Paleisring. Bij het ter plaats komen lagen portiers boven op een van de verdachte en hielden hem in bedwang. De problemen waren vermoedelijk op de dansvloer ontstaan na een ongelukkige botsing tussen de 27-jarige Tilburger en een vriend van de 20-jarige jongen. Hierop ontstond een vechtpartij tussen meerdere personen. De politie is begonnen met een onderzoek naar de toedracht van de vechtpartij en is bezig met het horen van een groot aantal getuigen. De verdachten zijn na verhoor heengezonden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Tweetal aangehouden na bedreiging met mes

TILBURG: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee inwoners van Tilburg aangehouden. Het tweetal van 19 en 20 jaar oud wordt verdacht van bedreiging met een mes. Rond 01:45 uur liep een vijftal mensen over de Doelenstraat in Tilburg, toen één van hen bijna werd aangereden door het tweetal op een fiets met hulpmotor. Toen zij daar een opmerking over maakten, kwam het duo met getrokken messen terug en bedreigde de groep mensen. De gewaarschuwde agenten kon hen op basis van een goed signalement aanhouden. De twee mannen waren allebei nog in het bezit van een mes. De wapens zijn in beslag genomen. Zondagmiddag zijn de twee verdachten in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt man aan voor harddrugs bezit

TILBURG: Aan de Siriusstraat is in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. Rond 00:30 uur belde een beveiligingsbeambte de Gemeenschappelijk Meldkamer, omdat het vermoeden bestond dat er vanuit twee daar geparkeerde autos drugs werd gedeald. Ter plaatse gekomen agenten stelden een onderzoek in en vonden in de auto van de Tilburger ruim 40 XTC-pillen. De harddrugs zijn in beslag genomen. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie neemt auto en rijbewijs in beslag van dronken automobilist

TILBURG: Aan de Jacques Oppenheimstraat heeft de politie zaterdagavond een 43-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man bestuurde rond 21:50 uur in dronken toestand een personenauto. Op het bureau blies hij een waarde van 880 ug/l, terwijl de maximale limiet 220 ug/l bedraagt. Na verhoor is hij met een rijverbod van 11 uur heengezonden. De politie heeft de auto van de Tilburger in beslag genomen, omdat hij in het verleden al vaker is betrapt op rijden onder invloed. Zijn rijbewijs moet hij inleveren.

Auteur: Henk Snepvangers