Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Oosterhout 17/02

OOSTERHOUT NB, 17 februari 2008

Man overvallen bij pinautomaat

OOSTERHOUT: Zaterdagavond is een 40-jarige inwoner van Oosterhout aan de Zuiderhout in Oosterhout door een gewapende man overvallen. Rond 20:55 uur ging het slachtoffer pinnen bij een pinautomaat van een bank aan de Zuiderhout. Na het pinnen stond een onbekende man achter hem en dreigde met een mes. Met een geldbedrag van enkele honderden euros is de dader er te voet vandoor gegaan in de richting van de Vondellaan. De politie is gestart met een onderzoek.

Motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval

WERKENDAM: Bij een eenzijdig ongeval op de Rijksweg A27, afslag Werkendam is zaterdagmiddag een 46-jarige motorrijder gewond geraakt. Het achterwiel slipte in de bocht weg, waardoor de man ten val kwam. Een ambulance heeft hem met onbekende verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis.

Verkeershandhavingsteam controleert ruim 1800 automobilisten

TILBURG/LOON OP ZAND: Aan de Burgemeester Letschertweg heeft het regionale Verkeershandhavingsteam zaterdagmiddag en avond een snelheidscontrole gehouden. Tussen 16:00 en 22:00 uur passeerden 935 automobilisten de radarpost. 45 van hen reden harder dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/u. Tussen 18:00 en 21:30 uur werden aan de Midden-Brabantweg in Loon op Zand 887 passanten geregistreerd. Van hen reden er 12 harder dan de toegestane snelheid van 100 km/u.

Over het Verkeershandhavingsteam

De Politie Midden en West-Brabant heeft zich als doel gesteld om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Zij zet daarvoor professionele en gespecialiseerde politiemensen in, die zijn ondergebracht in het
verkeershandhavingsteam. Dit team controleert intensief op het naleven van de verkeersregels met betrekking tot vijf speerpunten die sterk van invloed zijn op de verkeersveiligheid. Deze vijf speerpunten zijn: draagplicht gordel en helm, rood licht, alcohol en snelheid.

Auteur: Henk Snepvangers