Ministerie van Defensie

17-02-2008 19:58

Zilver judoka Gravenstijn, blessure Van Dijk in Boedapest

Judoka Deborah Gravenstijn heeft een flinke stap gezet op weg naar Olympische kwalificatie. De eerste luitenant van de Koninklijke Luchtmacht pakte zilver op het A-toernooi in Boedapest (Hongarije).

De Rotterdamse bereikte ongeslagen de finale. Daarin trof ze Barabara Harel (Fra) die net een maatje te groot bleek te zijn. Gravenstijn kan haar derde Spelen halen door na de Europese kampioenschappen in april bij de eerste vijf op de ranking te staan. "Het was echt niet makkelijk, maar ik heb geknokt voor wat ik waard was. Ik wilde geen concessies doen, op de mat noch daarnaast. Ik ben blij dat het nu goed uitpakte".

Haar landmachtcollega Bryan van Dijk was minder gelukkig op de tatami. Bij zijn eerste partij tijdens de World Cup in Wenen blesseerde hij zich aan zijn schouder. Hij won de partij wel met een houdgreep, maar moest daarna opgeven. Maandag wordt er een zogenoemde MRI-scan gemaakt om de ernst van de blessure te kunnen bepalen. Zijn plaatsing voor de Olympische Spelen komt daardoor wel in gevaar.