Judo Bond Nederland

PERSBERICHT

Grol wint wereldbekerwedstrijd

Judoka Henk Grol heeft in Wenen de wb-wedstrijd op zijn naam geschreven. In de klasse -100 kg versloeg de judoka van Kenamju in de finale Zoltan Palkovacs (SVK). Naast het goud nam Grol ook belangrijke punten voor de Olympische kwalificatie in ontvangst. De 22-jarige judoka, die voor de tweede maal een wereldbeker winnend afsloot, versloeg in de voorronden Jaakola (FIN), Peters (GER), Bubon (UKR) en in de halve finale de Rus Mikhaylin. Elco van der Geest, de concurrent van Grol in de Olympische kwalificatie, werd in de voorronden uitgeschakeld door de Japanner Anai.

Zwaargewicht Dennis van der Geest bereikte in Oostenrijk eveneens de halve finale, na overwinningen op Bianchessi (ITA), Bierau (GER) en de Est Padar. De Japanner Ishii voorkomt vervolgens een finaleplek voor Van der Geest. Om het brons is de Wit-Rus Makarau te sterk voor de voormalig wereldkampioen, die als vijfde eindigt. Grim Vuijsters werd in de voorronden uitgeschakeld.

De damesjudoka's kwamen eveneens uit op een wereldbekerwedstrijd, in Budapest. In de klasse -78 kg strijden Claudia Zwiers en Marhinde Verkerk om een Olympisch ticket. In de Hongaarse hoofdstad was het Verkerk die zich naar een bronzen medaille vocht. In de 'kleine finale' won Verkerk van de Spaanse Prieto. In de poule versloeg de Rotterdamse achtereenvolgens Wrobel (POL), Lkhamdegd (MGL) en de Duitse Wollert. Oudgediende Zwiers werd in de voorronden uitgeschakeld door Matrosova (UKR). In de klasse -63 kg versloeg Anicka van Emden landgenote Esther Stam in de strijd om het brons.

Deborah Gravenstijn was zaterdag al goed voor een tweede plaats in de klasse -57 kg. Gravenstijn verloor de eindstrijd van Harel (FRA). De zilveren medaille leverde Gravenstijn broodnodige Olympische kwalificatiepunten op.


---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Wouter Koeman, 06 24 91 04 93, w.koeman@jbn.nl