Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Hoofdgast Poëzie op Pootjes in De Wereld Draait Door

Rudi van Dantzig, de bekende choreograaf en schrijver, wordt maandag 18 februari geïnterviewd in het programma De Wereld Draait Door.

Rudi van Dantzig - een van de oprichters van het Nederlands Dans Theater in Den Haag - maakt komende donderdag zijn eerste publieke optreden, nadat bij hem vijf jaar geleden een ernstige vorm van kanker werd geconstateerd. Zijn rentree op het podium is bij de slotvoorstelling van het Haagse gedichteninzamelingsproject Poëzie op Pootjes in Theater Zwembad de Regentes aan de Weimarstraat in Den Haag. Van Dantzig is naast choreograaf, danser en schrijver nu dus ook dichter.

De Wereld Draait Door wordt om 19.30 uur uitgezonden op Nederland 3.

Het gedichteninzamelingsproject Poëzie op Pootjes van de R.G. Ruijs Stichting heeft bijna 500 nieuwe gedichten over het Haagse Gevoel opgeleverd. Het gaat bij Poëzie Op Pootjes nadrukkelijk niet om een wedstrijd. Alle gedichten zijn gebundeld in een dikke bundel die op Nationale Gedichtendag is gepresenteerd. De afgelopen weken zijn honderden dichters te zien en te horen geweest op de radio, tv, exposities en in de krant in Den Haag. De grote slotvoorstelling van het project is komende donderdag 21 februari in Theater Zwembad de Regentes aan de Weimarstraat, waarbij een veertigtal nieuwe dichters op zal treden naast bekende auteurs en muzikanten.

Wethouders Klijnsma en Baldewsingh, Anna Enquist, Marcel Verreck en muziek
Naast Rudi van Dantzig zal aan de slotvoorstelling ook worden meegewerkt door dichter Anna Enquist, cabaretier Marcel Verreck, wethouders Jetta Klijnsma en Rabin Baldewsingh, 'flamingogroep' De Règâhs, hiphopgroep Kern Koppen, de arabische formatie Manar en zangeres Faya. Verder zal een aantal surpriseperformances te zien zijn.

Voorverkoop
Kaarten voor de theatervoorstelling zijn verkrijgbaar in Theater Zwembad de Regentes aan de Weimarstraat 63 in Den Haag (reserveren: 070 363 7798). Entree is 10 euro. Ooievaarspashouders en andere pashouders krijgen korting.

Poëzie Op Pootjes wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Den Haag, Fonds Burgerschap, Fonds 1818, Prins Bernhard Cultuurfonds, Boekhandel Paagman, Culturalis, Casema Cultuurfonds.

--------------------------------