Politie Haaglanden

Persberichten 17 februari

Haaglanden, 17-02-2008

Verdachte biedt agent drugs aan
Den Haag Een agent liep zaterdagavond rond 19.30 uur in zijn vrije tijd over de Prinsestraat toen een 26-jarige Hagenaar hem XTC te koop aanbood. De agent ging hier niet op in en waarschuwde zijn collegas. Vervolgens liep de verdachte een portiek aan de Pieterstraat in en kwam hier weer uit met een fiets. De gewaarschuwden collegas hielden de verdachte aan toen hij over de Noordwal fietste. De verdachte had de fiets gestolen, maar bij de verdachte werd geen drugs aangetroffen.

De politie zoekt getuigen mishandeling
Den Haag Een nog onbekende blanke oudere man met hoge jukbeenderen en grijs haar probeerde zaterdag 16 februari rond 20.30 uur een 60-jarige vrouw uit Den Haag te beroven. Het slachtoffer liep over de Valkenboslaan toen zij een harde ruk aan haar tas voelde. De verdachte reed met de fiets langs haar en probeerde de tas af te pakken. Het slachtoffer kwam ten val en begon te gillen. Hierop schopte en sloeg de verdachte het slachtoffer, maar zij bleef angstvallig haar tas vasthouden. De verdachte fietste zonder buit weg in de richting van de Zuiderparklaan. Was u getuige van deze poging tot beroving? Of heeft u andere informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachte? Belt u dan met de recherche van politiebureau Segbroek via: 0900 8844. Blijft u liever anoniem? Dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via: 0800 7000.

Inbrekers betrapt
Den Haag Toen een 56-jarige vrouw in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.45 uur thuiskwam bij haar woning in de Rochussenstraat zag zij twee mannen aan de achterzijde van de woning wegrennen. Aan de hand van een goed opgegeven signalement konden politieagenten twee Haagse mannen van 23 en 27 jaar in de omgeving van de woning aanhouden. Onderzoek wees uit dat er inderdaad in de woning was ingebroken. Door alle commotie werd de 56-jarige vrouw onwel. In het ziekenhuis bleek dat haar bloeddruk veel te hoog was. De technische recherche onderzoekt de woning op sporen. De verdachten zitten nog vast voor verhoor.

Fietsendieven opgepakt
Den Haag Politieagenten zagen twee Haagse mannen van 20 en 26 jaar in de nacht van vrijdag op zaterdag 16 februari rond 04.45 uur op de Schedeldoekshaven aan fietsen rommelen. Vervolgens sleepten de verdachten allebei een fiets mee die nog op slot zat. De mannen zijn hierop aangehouden en zij bekenden de diefstal van de twee fietsen.

Kunst met een grote K
Den Haag Medewerkers van de Haagse Tramweg Maatschappij zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag 16 februari rond 04.00 uur hoe een 22-jarige man uit Egmond-Binnen graffitiy spoot op de wand van de tramtunnel. De verdachte stond in het zicht van de bewakingscamera, maar toen de gewaarschuwden politieagenten hem ondervroegen, ontkende hij met graffity gespoten te hebben. De politie trof negen spuitbussen verf aan in zijn rugtas. De verdachte was behoorlijk onder invloed van alcohol. Nadat hij zijn roes had uitgeslapen in een cel, kon hij het bureau met een proces-verbaal op zak weer verlaten.

Agent gewond door verzetpleger
Den Haag Twee agenten raakten vrijdagavond 15 februari rond 21.30 uur gewond bij een schermutseling bij een café op het Plein. De portier had problemen met een vervelende klant en had deze klant uit het café verwijderd. Toen de gewaarschuwde agenten aankwamen, zagen zij hoe een 55-jarige Haagse bezoeker de portier een schop gaf. Deze verdachte was het er niet mee eens dat zijn 58-jarige Haagse vriend uit het café was verwijderd. De agenten hielden de 58-jarige aan voor de mishandeling van de portier. De 58-jarige verdachte werkte echter niet mee, waardoor het uitliep op een schermutseling met de agenten. Hierbij brak één van de agenten haar arm en de andere agente raakte gewond aan haar hand. De verdachte die in eerste instantie door de portier was verwijderd kreeg een bekeuring voor het niet kunnen tonen van zijn identiteitsbewijs en voor openbare dronkenschap. De bemoeizuchtige tweede verdachte moet zich binnenkort voor zijn gedrag verantwoorden voor de rechter.

Tegelgooier op heterdaad
Den Haag Een politieagent liep in de nacht van vrijdag op zaterdag 16 februari rond 01.10 uur door de hal van het Hoofdbureau van Poltie aan de Burgermeester Patijnlaan toen hij een harde knal hoorde. Toen de agent naar buiten ging, zag hij een 33-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats voor de deur staan met een tegel op zijn voeten. De verdachte had de ruit van de voordeur vernield. De verdachte moest de rest van de nacht doorbrengen in een cel en kon de volgende dag het politie bureau met een dagvaarding verlaten.

Weedlucht verraadt verdachten
Den Haag Politieagenten fietsten vrijdagavond 15 februari rond 23.00 over de Wantsnijdersgaarde toen er ter hoogte van de Beeldsnijdersgaarde een groepje personen hun richting uit kwamen lopen. Een van hen liep met een vuilniszak in zijn handen. Tijdens het aanspreken, roken de agenten een sterke weedlucht. Toen de agenten hiervan het fijne wilden weten, spatte het groepje uit elkaar en renden weg. Na een zoektocht in de omgeving konden de agenten twee betrokken mannen van 24 en 25 jaar aanhouden. Een scherpe weeducht leidde de agenten naar een hoeveelheid verstopte henneptoppen. Deze lagen in een doos tussen geparkeerde voertuigen. In een auto vonden de agenten diverse hennep knipwerktuigen. De auto is meegenomen voor onderzoek.

Taxichauffeur mishandeld, politie zoekt getuigen Den Haag Een 36-jarige taxichauffer uit Den Haag is 17 februari om 06.15 uur op de Mauritskade door vier mannen mishandeld. Het slachtoffer vervoerde vanaf Scheveningen vier mannen die op de Mauritskade nabij de Dr Kuiperstraat vroegen of hij wilde stoppen. De taxichauffeur stopte en werd vrijwel onmiddellijk door de één van de mannen geslagen. Geprobeerd werd de sleutels van de taxi eruit te halen. Ook werden er meerdere vernielingen in de taxi aangericht. De taxichauffeur werd buiten zijn auto geschopt en geslagen door de vier mannen. Plotseling kwam er een auto aanrijden waar de vier instapten en wegreden in de richting van de Koningskade. De politie zoekt getuigen van deze mishandeling. Heeft u iets gezien of gehoord, neem dan contact op met de recherche van de Jan Hendrikstraat via 0900-8844. Liever anoniem, dan via M 0800-7000

Beginnend bestuurder dronken
Wassenaar Een 20-jarige man uit Oestgeest reed in de nacht van zaterdag op zondag 17 februari rond 02.15 uur over de van Cralingenlaan toen hij door de politie moest stoppen. Tijdens controle bleek hij te veel gedronken te hebben. Aan het poltiebureau blies hij 430 ugl en aangezien hij beginnend bestuurder was, moest hij gelijk zijn rijbewijs inleveren. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Politie onderzoekt incident pizzakoerier
Haaglanden De politie onderzoekt de toedracht van een incident op woensdag 10 februari om 21.45 uur op het Generaal Eisenhowerplein in Rijswijk. Een 36-jarige politieagent bekeurde een 18-jarige bromfietser uit Den Haag vanwege een verkeersovertreding. De situatie escaleerde waarbij de agent en de 18-jarige Hagenaar met elkaar in gevecht raakten. De Hagenaar raakte daarbij gewond aan zijn gezicht en deed enkele dagen later aangifte tegen de politie. De politiemedewerker liep bij het incident een zware hersenschudding en nekletsel op. Hij moet 14 dagen absolute rust houden. Bij het onderzoek gebruikt de politie ook de beelden van de bewakingcameras van het pizzakoeriersbedrijf die aan de politie ter beschikking zijn gesteld.

Tandpastadief pleegt verzet
Rijswijk Een winkeldief probeerde zaterdag 16 februari rond 13.15 uur een drogisterij aan de Herenstraat te verlaten met een aantal gestolen goederen. De bedrijfsleidster was echter al op de dief geattendeerd en toen ook nog de detectiepoort afging, trachtte zij de dief tegen te houden. De 42-jarige Haagse Delftenaar gaf haar echter een harde duw en verloor hierbij een aantal gestolen tubes tandpasta. De 30-jarige bedrijfleidster wist de verdachte buiten opnieuw beet te pakken, maar kwam door het verzet van de dief ten val. De bedrijfsleidster liep hierbij verwoningen aan handen en benen op. Gewaarschuwde politieagenten vonden de dief verstopt achter een container en rekende hem in.

Voetbalwedstrijd loopt uit op vechtpartij
Rijswijk Toen een scheidsrechter zaterdag 16 februari rond 15.15 floot voor een overtreding op een voetbalveld van een sportvereniging aan het Julianalaantje ontstond er een handgemeen tussen een aantal spelers van beide teams. Een 17-jarige Haagse voetballer ontving meerdere klappen en schoppen door twee 17-jarige Haagse spelers van de tegenpartij. In het ziekenhuis bleek hij onder andere gekneusde ribben en pijn aan zijn been te hebben. Hij is weer thuis, maar staat nog wel onder controle van een specialist. Na verhoor kon één van de twee verdachten weer naar huis, omdat zijn aandeel te gering was geweest. De recherche stelde, gezien de ernst van de mishandeling, de tweede 17-jarige verdachte in verzekering.

Boete voor Pool
Poeldijk - Een aanrijding op de Wateringseweg 16 februari om 21.30 uur was de aanleiding om een 30-jarige automobilist uit Polen te laten blazen. De Pool blies 595 ugl. Hij kreeg een transactie van 750 euro aangeboden. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Omdat hij de boete niet kon betalen zit hij nog vast.

Meer dan 50 km/u te hard, rijbewijs kwijt
Honselersdijk - Een automobilist reed 16 februari op de Veilingroute zo hard dat politieagenten de auto bijna niet konden bijhouden. De bestuurder, een 24-jarige man uit Naaldwijk, reed meer dan 135 km/u daar waar 80 km/u is toegestaan. De Naaldwijker kon zijn rijbewijs direct inleveren en ging met een proces verbaal naar huis.

Leuk voor thuis
Honselersdijk Verbaasd zagen politieagenten 16 februari om 03.15 uur twee jongens fietsen op de Middelbroekweg met een mobiel verkeerslicht. Toen de jongens de politieauto met daarin de agenten zagen, probeerden ze door snel weg te fietsen, de dans te ontspringen. Één van hen, een 18-jarige man uit Poeldijk, viel en kon worden aangehouden. De ander, een 19-jarige man uit Honselersdijk kon na een korte achtervolging in Kwintsheul worden aangehouden. Het verkeerslicht was meegenomen bij een verkeersopbreking op de Bovendijk in Wateringen. De twee zijn met een proces verbaal naar huis gegaan.

Diefstal koper loont niet
Pijnacker - Een getuige zag 16 februari om 17.00 uur een man op een bouwplaats aan de Korenakker spullen oprapen en in een tas stoppen. Politieagenten konden de man eerst niet vinden maar even later bleek dat hij zijn werkterrein vergroot had en aan de andere zijde van de bouwplaats aan het struinen was. Aan de kant van de Nes troffen de agenten de man aan. Deze liet, toen hij de agenten zag, direct een bos met kabels vallen. In de tas troffen de agenten koper draden aan. De man, een 45-jarige man uit Pijnacker, bekende de diefstal en ging met een proces verbaal naar huis.

Wisseltruc mislukt
Delft Een man en een vrouw dachten 17 februari om 00.30 uur de politie te slim af te zijn door van plek te wisselen in de auto. De automobilist, een 29-jarige man uit Den Haag reed op de Asvest onder invloed van alcohol. Door met de vrouw van plaats te wisselen hoopte hij een proces verbaal voor rijden onder invloed te ontlopen. Politieagenten hadden de Hagenaar echter zien rijden en gezien dat hij van plaats wisselde met de vrouw. De man blies 515 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De Hagenaar ging met een proces verbaal op zak naar huis.

Experiment niet gelukt, vijf jongens opgepakt
Delft Politieagenten zagen 17 februari om 00.05 uur dat de bosjes aan de Bieslandsekade in brand stonden. Vijf jongens renden hard weg toen zij de agenten zagen. De agenten troffen bij één van hen een gasfles en aansteker aan. Aan het bureau bleek dat de jongens, in de leeftijd van 14, 15, 17 en 20 jaar allen uit Delft, al de hele avond experimenteerden met de gasfles en de aansteker. Zij hadden geprobeerd een vuilcontainer in brand te steken, hetgeen niet lukte. Alle vijf krijgen een HALT traject aangeboden.

Veel te veel op
Zoetermeer Een 21-jarige man uit Leiden reed 17 februari om 02.00 uur op de Edisonstraat zonder verlichting en zonder helm. Agenten controleerden de Leidenaar en al gauw bleek dat de man reed onder invloed. Hij blies 785 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Ook bleek dat de Leidenaar geen bromfietscertificaat had. Hij ging met meerdere processen verbaal de deur uit.

Gepakt voor diefstal bromfiets
Zoetermeer- Politieagenten zagen 17 februari om 00.05 uur twee mannen lopen op de Meerzichtlaan waarvan er één een bromfiets met de hand meevoerde. Toen de agenten gekeerd waren zagen zij de bromfiets op de stoep liggen en de twee mannen wegrennen. De agenten konden één van de mannen, een 20-jarige man uit Leiden, achterhalen en aanhouden. De politie onderzoekt de zaak.

Gestolen stuur brengt geen geluk
Zoetermeer - Een oplettende getuige zag 16 februari rond 11.00 uur dat een jongen in het Wilhelminapark een stuur van een fiets afhaalde en deze even later in een prullenbak gooide. Doordat de getuige een goed signalement gaf kon een politieagent de jongen aanhouden. De jongen, een 18-jarige Zoetermeerder, bleek o.a. een inbussleutel bij zich te hebben. In het Wilhelminapark werden op de plek waar de jongen gezien was, nog meer gereedschappen en fietsonderdelen aangetroffen. De Zoetermeerder bekende alles en is met een dagvaarding naar huis gegaan. Hij moet in mei voor de rechter verschijnen. De eigenaar van de fiets is achterhaald en heeft zijn fiets mee naar huis genomen.