Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 17 februari

* VERDACHTEN STRAATROOF GEARRESTEERD
Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hebben zaterdagavond twee mannen aangehouden. Zij worden verdacht van straatroof.
Het tweetal, 18 en 19 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam, had om even na half tien in de Bloemstraat een pizzabezorger beroofd en mishandeld. Hierbij verloor één van de daders zijn mobiele telefoon, die door de aangever was opgeraapt. Via cameratoezicht zag men even later de twee vermoedelijk zoeken naar de telefoon op de plaats van de beroving. Twee politiemensen in burger hebben het duo aangehouden. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* ONDERZOEK VUURWAPENS
Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum controleerden vrijdagavond, omstreeks half negen, op de Diergaardesingel een personenauto. Er zaten twee mannen in, één van hen stapte uit en rende weg. Daarbij werd gezien dat hij een vuurwapen in de hand had.
Eén van de agenten loste hierop een waarschuwingsschot. De vluchter bleef echter niet staan en verdween in een appartementencomplex. De politie heeft vervolgens de omgeving afgezet en een uitgebreid onderzoek ingesteld in verschillende woningen om de man met het vuurwapen te vinden. Bij het zoeken is een arrestatieteam ingezet. De vluchter werd echter niet gevonden. De andere inzittende van de auto, een 31-jarige Rotterdammer, is later heengezonden.


* VERKEERSONGEVAL
BARENDRECHT - Op de Zwolseweg vond zaterdagmiddag een verkeersongeval plaats, waarbij een 44-jarige man uit Rhoon gewond raakte. Omstreeks kwart over twee zag een 39-jarige automobilist uit Heerjansdam vermoedelijk de motorrijder over het hoofd, waardoor er een aanrijding ontstond. De motorrijder liep een vleeswond op aan zijn rechterknie en is voor behandeling naar het Ikaziaziekenuis gebracht.


* ALCOHOLCONTROLE
Politiemensen van het district West hebben zaterdagavond een alcoholcontrole gehouden op de Burgemeester Josselin de Jonghlaan. In totaal hebben 85 verkeersdeelnemers een blaastest afgelegd. Er is één proces-verbaal opgemaakt tegen een bestuurder die teveel had gedronken.


* SCHOORSTEENBRAND
MELISSANT - Omstreeks kwart voor zes zaterdagmiddag brak er brand uit in de schoorsteen van een woning aan de Molendijk. Er was niemand thuis, de buren verlieten op advies hun woningen. Via de schoorsteen is het vuur verder gegaan in de muur met de buren. De brandweer heeft geblust en e.e.a. verder afgehandeld.


* TOEZICHT HORECA, VERDACHTE AANGEHOUDEN
SOMMELSDIJK - Politiemensen (fietsteam) van het district De Eilanden heeft zaterdagavond en -nacht, in samenwerking met het wijkteam Goeree Overflakkee, toezicht gehouden in het uitgaanscircuit in Middelharnis/Sommelsdijk en Dirksland. Tijdens de surveillance zijn er 3 processen-verbaal op gemaakt voor wildplassen, 1 voor baldadigheid, o.a. fiets in haven gegooid. Daarnaast is er afstand gedaan van een kleine hoeveelheid vermoedelijk speed. Een 19-jarige man uit Achthuizen werd in eerste instantie aangehouden voor baldadigheid. Hij werd meegenomen naar een bureau en kreeg daar een bekeuring uitgereikt. Zijn ouders kwamen ter plaatse en bij die confrontatie ontstond een woordenwisseling tussen hen. Daarna richtte de verdachte zich verbaal tegen de agenten en beledigden hen in heftige bewoordingen. Hierop werd hij wederom aangehouden, maar nu voor belediging Hij is ingesloten.


* BEROVING TWEE JONGENS
SCHIEDAM - Twee jongens, 13 en 14 jaar oud uit Dordrecht en Capelle aan den IJssel zijn zaterdagmiddag op de Horvathweg beroofd door twee onbekende jongeren. Omstreeks half twee stonden ze bij de bushalte toen ze werden aangesproken door de twee daders. Ze vroegen of ze geld hadden. Toen het antwoord ontkennend was begonnen ze hun slachtoffers te fouilleren. Als ze niet meewerkten zouden ze worden gestoken. Met twee mobiele telefoons en een MP3-speler zijn de daders, ongeveer 16 a 17 jaar oud, weggelopen. De politie heeft na de melding direct een onderzoek in de omgeving ingesteld aan de hand van opgegeven signalementen. Helaas zonder resultaat. De twee jongens zijn overgebracht naar een politiebureau, waar ze zijn opgevangen en aangifte hebben gedaan.


* MAN IN WATER GEVALLEN
MAASSLUIS - Een 32-jarige man uit Maassluis is in de nacht van zaterdag op zondag op de Haven in het water gevallen. Omstreeks kwart voor één had hij een aantal glazen bier genuttigd en wilde even in het water van de Haven plassen. Hierbij heeft hij kennelijk zijn evenwicht verloren en raakte te water. Een portier van een horecagelegenheid haalde hem uit het water. Personeel van de GGD heeft hem onderzocht omdat hij ongeveer vijf minuten in het ijskoude water had gelegen. Na dit onderzoek is hij met de ambulance naar zijn woning in Maassluis gebracht.


* OP DAK BETRAPT
VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg - Noord gingen zaterdagavond, om even voor negen uur, naar het Liesveldviaduct. Daar liepen twee man met een sporttas op een dak. Eén van de twee vertelde dat hij op het glazen dak liep uit baldadigheid. Vervolgens kwam ook de ander aanlopen en vertelde dat ook hij op het dak had gelopen. Beiden werden aangehouden. Er werd een onderzoek ingesteld op het glazen dak en daar zagen de agenten dat er standaards van de bliksemgeleiders lagen en dat de geleiders waren verdwenen. De grijze sporttas stond er ook en daar zaten de bliksemgeleiders in, alsmede een bijl en een ijzerzaag. Aan het bureau vertelden de twee, 27 (zonder vaste woonplaats) en 31 jaar oud (uit Vlaardingen), dat ze de geleiders hadden gestolen. Ze zijn ingesloten.