SP Tilburg


18 - 21 februari: Meldweek Thuiszorg

07-02-2008 * De SP Tilburg organiseert van 18 tot en met 21 februari een speciale meldweek voor problemen in de thuiszorg. SP raadslid Bart van de Camp: "Landelijk zijn er grote problemen in de Thuiszorg. Personeel wordt ontslagen en mag terug komen als goedkope Alpha-hulp die alleen nog maar mag poetsen. Er kan door tijdgebrek geen gesprekje meer af voor de client. Met deze meldweek willen we uitzoeken hoe het met de thuiszorg in Tilburg is gesteld".

De thuiszorg is door de regering in de uitverkoop gedaan. Gemeenten kopen zo goedkoop mogelijk zorg in. Personeel en cliënten betalen een hoge prijs. De kwaliteit holt achteruit. Cliënten verliezen hun vertrouwde hulp. Duizenden ervaren krachten worden ontslagen, anderen moeten fors loon inleveren. Wij willen hier iets tegen ondernemen. Want cliënten hebben recht op fatsoenlijke zorg en het personeel heeft recht op fatsoenlijk loon.

Van de Camp: "Clienten en zorgverleners kunnen bij ons langskomen van maandag 18 tot en met donderdag 21 februari, 's middags tussen 14.00 en 16.00 uur en 's avonds tussen 19.00 en 21.00 uur. Online reageren kan natuurlijk ook op het Meldpunt Thuiszorg van onze website (klik hier)".

Het filmpje dat de SP onlangs lanceerde over het uitkleden van de thuiszorg heeft veel reacties losgemaakt. SP Tweede-Kamerlid Agnes Kant hierover: "De reacties van de mensen uit het land stromen inmiddels binnen. Het overgrote deel daarvan is zeer positief. Een klein deel van de mensen heeft moeite met de film. Ik begrijp goed dat mensen er moeite mee hebben. Het is confronterend en geeft een ongemakkelijk gevoel. De makers hebben geprobeerd om de schaamte die ouderen voelen, over te brengen op de kijker. Uit de reacties blijkt dat dit gelukt is."