Connexxion


Connexxion start pilot sneldienst Rotterdam en Dordrecht

Persbericht 12 februari 2008
Vanaf 18 februari start Connexxion een proef met een sneldienst tussen Rotterdam en Dordrecht. Dit in het kader van het Fileproof project van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. De lijndienst wordt gevaren met een draagvleugelboot die de reistijd verkort van één uur tot 25 minuten tussen Dordrecht en Rotterdam.
In het kader van het Fileproof project van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat start Connexxion met een sneldienst tussen Rotterdam en Dordrecht met 1 tussenstop in Papendrecht. De proef loopt vanaf 18 februari tot en met 18 april 2008. De lijndienst wordt gevaren met een draagvleugelboot die de reistijd verkort van één uur tot 25 minuten tussen Dordrecht en Rotterdam. Tijdens deze proefperiode is er (nog) een beperkte ruimte voor fietsen, reizigers kunnen deze dus meenemen.
Â
Het FileProof project van het ministerie van Verkeer & Waterstaat, zet de aanpak van files op korte termijn en de bereikbaarheid van steden centraal. FileProof is ontstaan om de doelen van de Nota Mobiliteit op korte termijn te helpen realiseren. Het gaat hierbij om voorspelbare reistijden en het verbeteren van de bereikbaarheid. Â
De provincie Zuid-Holland is ook bij deze proef betrokken. Zij wil in het kader van het mobiliteitsvraagstuk nagaan wat personenvervoer over water hieraan kan bijdragen.

Milieu

* Eerste bus op biodiesel bij Connexxion in Leeuwarden

Innovatie

* Connexxion start pilot sneldienst Rotterdam en Dordrecht
* OV-bedrijven werken met vertrouwen aan gedegen en solide invoering OV-chipkaart

* Op dit moment geen direct risico voor OV-chipkaart