Politie Groningen

Maandag 18 februari 2008

Provincie Groningen, 18-02-2008

Groningen: tanken zonder betalen

De politie heeft zondagochtend een 20-jarige man uit Groningen voor verduistering aangehouden. De Stadjer had voor ruim 90 euro aan benzine getankt bij een pompstation aan de Ketwich Verschuurlaan. De man reed vervolgens weg zonder de benzine af te rekenen. Hij werd even later bij zijn woning door de politie opgewacht en aangehouden. De verdachte had volgens eigen zeggen niet afgerekend, omdat hij niet voldoende geld bij zich had. Hij heeft het geldbedrag direct betaald. De pompstationhouder heeft aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bromfietser gewond bij ongeval

Een 30-jarige man uit Groningen is zondagmiddag op de Paterswoldseweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. Aan de Stadjer, die op een bromfiets reed, werd door een 28-jarige automobiliste uit Groningen geen voorrang verleend. De vrouw was net vanuit stilstand weggereden en wilde direct keren op de weg. Op het moment dat zij haaks op de weg stond, kwam de bromfiets aanrijden. Door de aanrijding raakte de 30-jarige gewond. Hij werd met kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. Beide betrokken voertuigen werden afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt.

Groningen: Stadjer op de bon

De politie heeft zondagavond een 25-jarige man uit Groningen bekeurd na het begaan van enkele overtredingen. De Stadjer werd gecontroleerd omdat één van de remlichten niet werkte. Bij navraag bleek dat het rijbewijs van de 25-jarige ongeldig was verklaard. Tevens werd vastgesteld dat zijn auto ook niet verzekerd was. De man kreeg voor alle drie feiten een bekeuring.

Winschoten/Stadskanaal: ouderen bedrogen door vrouwen

Afgelopen weekend zijn minimaal twee ouderen in Winschoten en Stadskanaal bedrogen door twee vrouwen. Niet bekend is of het om dezelfde vrouwen gaat. In Winschoten kreeg een 82-jarige inwoonster zaterdagavond twee vrouwen aan de deur die zich uitgaven als medewerkers van een thuiszorgorganisatie. De volgende dag werd ze gebeld door een man die zich uitgaf als politieman. Hij vertelde de 82-jarige dat twee vrouwen waren aangehouden die de bankpas van de vrouw hadden gestolen. In het belang van het onderzoek moest de oudere dame haar pincode geven. Dit deed ze in goed vertrouwen. Het bleek echter te gaan om een oplichter die op deze manier geld kon pinnen. De politie wil mensen waarschuwen nooit de pincode af te geven aan anderen.

In Winschoten kreeg een 69-jarige man zaterdagavond ook bezoek van twee vrouwen. De man, die hulpbehoevend is, werd afgeleid en hierdoor wist een van de vrouwen geld uit een kamer mee te nemen. De politie doet onderzoek en vraagt eventuele andere gedupeerden zich bij de politie te melden. Dat kan via 0900-8844 (lokaal tarief).

Oude Pekela: man mishandelt vrouw

De politie heeft zondagmiddag een 24-jarige man uit Bellingwolde aangehouden voor mishandeling van een 21-jarige vrouw uit Oude Pekela. De man kwam een woning aan de Scheepshellingstraat in Oude Pekela binnen en begon direct de vrouw te slaan. Hij nam haar mee naar buiten en ging daar verder met de mishandeling. Daarna ging de verdachte er vandoor. Hij kon even later door de politie in de Scheepvaartweg worden aangehouden. Bij de aanhouding misdroeg de Bellingwolder zich ernstig. Door zijn gedrag raakte een van de agenten licht gewond aan zijn hand. De vrouw is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De man is ingesloten.

Kolham/Nieuw Beerta: alcomobilisten

Kolham - Een 45-jarige automobilist uit Hoogezand is zondagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Agenten kregen een melding dat op de A7 een auto slingerend over de rijbaan zou rijden. De dienders kregen de automobilist ter hoogte van een parkeerterrein in de smiezen. Hij wilde op dat moment net invoegen van het parkeerterrein om de A7 op te rijden. De Hoogezandster had daarvoor drie rijbanen nodig. De man werd langs de kant gezet en moest een blaastest doen. Op het bureau werd vastgesteld dat hij bijna 1,9 promille in zijn bloed had.

Nieuw Beerta Een 49-jarige automobilist uit Winschoten is zondagnacht op de Hoofdweg in Nieuw Beerta aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Hij had ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed.

Lauwerzijl: verwarde man aangehouden

De politie heeft zondagavond een 42-jarige man uit Leens aangehouden in de Stadsweg in Lauwerzijl. De man hield zich schuil in een woning van zijn ouders, terwijl die niet aanwezig waren. Een getuige meldde dit bij de politie. Die had informatie dat de verwarde man mogelijk over vuurwapens beschikte. De man werd buiten de woning in een greppel aangehouden. De politie vond in de woning enkele wapens. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is ingesloten.

Zuidhorn: getuigen poging inbraak sporthal gezocht

Twee onbekende jongens hebben zondagavond ingebroken in een sporthal in Zuidhorn. Toen iemand iets verdachts zag in de sporthal en de twee jongens zag, gingen deze er via een nooddeur vandoor. Ze wisten geen buit te maken, maar pleegden in de sporthal aan de Sportlaan diverse vernielingen. Volgens een getuige gaat het om een Indische jongen en een blanke jongen. De blanke jongen was een kop groter dat de andere. De politie doet onderzoek Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Eenrum: beginnend bestuurd onder invloed tegen boom

Een 21-jarige automobilist uit Eenrum is zondagnacht op de Mensingeweesterweg in zijn woonplaats gewond geraakt. De beginnend bestuurder reed tegen een boom en kwam in enkele bosjes tot stilstand. Hij bleek onder invloed van alcohol. In zijn bloed zat bijna 1,0 promille alcohol. De man werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Zijn voertuig raakte zwaar beschadigd. De automobilist is zijn rijbewijs kwijtgeraakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 510, aantal overtredingen: 82, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Adorp, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 367, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Weg der Verenigde Naties: aantal gecontroleerde voertuigen: 1320, aantal overtredingen: 181, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.