CDA Zuid-Holland wil ondergrondse variant Rijnlandroute onderzoeken


DEN HAAG, 20080218 -- Het CDA Zuid-Holland wil bij aanleg van de Rijnlandroute (RLR) door Voorschoten ook een ondergrondse variant in het onderzoek betrekken. Dit heeft woordvoerder Koos Verbeek namens de CDA Statenfractie laten weten tijdens overleg met Gedeputeerde Staten.

Volgens het CDA Zuid-Holland zou een ondergrondse variant mede gefinancierd moeten worden uit bovengrondse stedelijke ontwikkeling. Gedeputeerde Staten hebben inmiddels aangegeven een voorstander te zijn van een dergelijke medefinanciering. Als de RLR door Voorschoten wordt aangelegd dan heeft ondergrondse aanleg de duidelijk de voorkeur van het CDA ZH. Daarnaast is de CDA Statenfractie van mening dat mogelijke aansluiting van de stad Leiden in de RLR in het onderzoek moet worden meegenomen.

Tijdens het overleg benadrukte Verbeek dat het voor de regio van groot belang is dat de RLR de komende jaren aangelegd wordt: "De aanleg van de Rijnlandroute is hard nodig om vanuit het oogpunt -eerst bewegen en dan bouwen- de grote woningbouwopgave ten westen van Leiden, onder andere in Valkenburg, te realiseren. Ook om het bestaande verkeersinfarct op te lossen is aanleg van een verbinding via een verbrede N206 van Katwijk naar de A44 en een nieuwe verbinding tussen de A44 en de A4 noodzakelijk."





CDA Statenfractie Zuid-Holland