Gemeente Lochem


nformatiebijeenkomst uitbreiding kern Lochem voor woningbouw

Het college van burgemeester en wethouders van Lochem heeft de voorkeur aangegeven voor uitbreiding van Lochem aan de oostzijde van de stad. Het college wil dit besluit graag toelichten en uw mening horen. Daarom nodigen wij u uit voor een informatie- en discussieavond op dinsdag 19 februari 2008. De bijeenkomst start om 19.30 uur en vindt plaats in de foyer van de Schouwburg Lochem, Oosterwal 22.

Voor deze avond is een aantal forumleden uitgenodigd. Deze forumleden nemen een stelling in ten aanzien van de uitbreiding binnen zoekzone oost en zij zullen deze stelling toelichten en beargumenteren. Daarna kunnen de forumleden onderling discussiëren en bestaat ook voor het publiek de mogelijkheid deel te nemen aan de discussie. Het is de bedoeling dat uit deze discussie aandachtspunten of concrete vragen komen die gebruikt kunnen worden bij de verdere onderbouwing en uitwerking van het uitbreidingsplan van Lochem. De keuze voor de locatie oost is namelijk nog voorlopig en moet nog nader onderbouwd worden.

Het concept voorontwerp structuurplan 'uitbreiding woningbouw Lochem' benoemt drie zoekzones voor woningbouw bij Lochem, te weten west, zuid en oost. Ook geeft het plan aan waarom de voorkeur van het college van burgemeester en wethouders uitgaat naar uitbreiding van Lochem aan de oostzijde van de stad. Nadere informatie met betrekking tot het concept voorontwerp structuurplan 'uitbreiding woningbouw Lochem' vindt u op deze website, (hier) onder 'leven en wonen/beleid/uitbreiding lochem'.