Gemeente Heiloo


Gemeente Heiloo plant 168 bomen

Wethouder Openbare Ruimte Hero Veger en de toekomstig voorzitter van de winkeliersvereniging Stationscentrum Henk Ursem zullen dinsdag 19 februari de eerste van in totaal vijftig leilindes planten. De beide heren verrichten de officiële handeling om 15.00 uur in het Stationscentrum.

De gemeente Heiloo gaat de komende maanden een groot aantal bomen planten. Het gaat in totaal om 168 bomen die in diverse wijken van Heiloo geplaatst zullen worden. De meeste bomen krijgen een plekje aan de Stationsweg en de Heerenweg. Het gaat hier om weinig luisgevoelige leilindes, die als voordeel hebben dat ze geen vettigheid afscheiden.

De komende week zullen in heel Heiloo 48 bomen op diverse plaatsen worden geplant. Deze bomen zijn de afgelopen week bij de gemeente afgeleverd. Vervolgens worden er in maart nog zeventig bomen geplant. Hiervan komen er 33 aan het Groot Barlaken te staan. De overige 37 bomen worden op het industriegebied Oosterzij geplant.

In de groene gemeente Heiloo worden jaarlijks zo'n tweehonderd bomen geplant. Dit gebeurt zeer zorgvuldig door de dienst Beheer Openbare Ruimte van de gemeente, waardoor er vrijwel geen uitval plaatsvindt.