Gemeente Onderbanken


Sportsubsidie 2008

Onderbanken subsidieert ook in 2008 jongeren en ouderen voor beoefening van fitness en sportief zwemmen (baantjes trekken).

De gemeente Onderbanken heeft in 2008 EUR 14.500 ter beschikking voor het verlenen van subsidie aan jongeren en ouderen die niet-verenigingsgebonden sportactiviteiten beoefenen.

Onderbanken speelt hiermee in op de trend dat niet-verenigingsgebonden sporten ook bij jongeren en ouderen aan populariteit winnen. Daarnaast wil Onderbanken met de persoonsgebonden subsidie jongeren en ouderen stimuleren tot sport en bewegen.

Sportief zwemmen (baantjes trekken) en fitness komen voor subsidie in aanmerking.
Het "Meer bewegen voor ouderen" komt niet voor subsidie in aanmerking, omdat dit al op een andere manier gedeeltelijk wordt bekostigd door de gemeente Onderbanken.

De doelgroep wordt gevormd door jongeren uit Onderbanken in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar en door ouderen vanaf 55 jaar uit Onderbanken.

Personen die reeds eerder een sportsubsidie ontvangen hebben, komen ook in 2008 in aanmerking voor de sportsubsidie. Zij moeten hiervoor wel een nieuwe aanvraag indienen.

De maximale subsidie voor een halfjaarabonnement fitness bedraagt EUR 50; voor een jaarabonnement fitness bedraagt de maximale subsidie EUR 100. De maximale subsidie voor zwemmen bedraagt EUR 40. De exacte subsidievoorschriften zijn opgenomen in een uitvoeringsregeling.

De aanvraagformulieren voor de sportsubsidie 2008 zijn verkrijgbaar bij Wellnesscentrum Theo Hoen, Zwembad Schinveld, Stichting Welzijnswerk Onderbanken en het gemeentehuis.

De subsidieaanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. Als het totaal te verlenen subsidiebedrag van EUR 14.500 is bereikt worden geen aanvragen meer in behandeling genomen.

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met de afdeling welzijn, 045-5278732