Politie Amsterdam-Amstelland



Aanhouding na mishandeling / Amsteldijk (19/02/08)

Het schampen bij het voorbijgaan op de Amsteldijk was maandagavond 18 februari om halfzeven voor een 20-jarige Amsterdammer voldoende om op twee mensen in te slaan. Ook gooide hij een baksteen naar ze en stak één van hen in de hand. Een man en een vrouw liepen over de Berlagebrug. De tegemoetkomende 20-jarige man vond dat er hard tegen hem werd aangelopen. Hij ontstak in woede en sloeg beide mensen. Na het geven van de klappen, kwam hij terug en gooide een baksteen naar hen. Ook stak hij met een mes en raakte daarbij de man in zijn hand. De verdachte is aangehouden. Rechercheurs van Bureau De Pijp hebben de zaak in onderzoek.

Twee aanhoudingen voor brutale straatroof / Noord (19/02/08)

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee mannen aangehouden die worden verdacht van een gewelddadige beroving van een 50-jarige Amsterdammer.

Het slachtoffer reed na het verlaten van de pont op zijn fiets langs het Noordhollandskanaal waar hij door zijn belagers van werd geschopt en bedreigd met een vuurwapen. Na te zijn beroofd werd de Amsterdammer door de daders nogmaals geschopt waarbij hij in het water terechtkwam. De twee verdachten gingen er daarna vandoor. Het slachtoffer kon met hulp van een voorbijganger weer uit het water komen waarna hij de politie kon waarschuwen. De man moest zich aan hoofdverwondingen laten behandelen in een ziekenhuis. De beide verdachten, mannen van 21 en 26 jaar oud uit Amsterdam, werden niet lang na het misdrijf in een auto aangetroffen op de Azaleastraat. Bij de aanhouding werd een wapen gevonden en voorwerpen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Bureau Opsporing van district Noord heeft de zaak in onderzoek.