Persberichten Heuvelrug, 12.05 uur.

Utrecht, 19-02-2008

Onder invloed

RHENEN- In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie aan de Cuneraweg een man aangehouden die teveel gedronken had.

Het rijgedrag van de 43-jarige man uit Landsmeer gaf aanleiding om hem aan te houden. Vervolgens is er een blaastest afgenomen waaruit bleek dat de man te veel gedronken had. De ademanalyse op het bureau wees 485 ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en hem is een rijverbod van vijf uur opgelegd.

Snelheidscontrole

DOORN- Aan de Amersfoortseweg heeft de politie op maandag in de late middag een snelheidscontrole gehouden.

Tussen 16.00 uur en 17.30 uur hebben agenten gecontroleerd op snelheid. In totaal zijn 1205 bestuurders gecontroleerd. Hiervan reden 95 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/u.

Algemene verkeerscontrole

COTHEN/Langbroek- Op diverse locaties heeft de politie maandagmiddag- en avond een algemene verkeerscontrole gehouden.

Tussen 15.00 uur en 17.30 uur én van 19.00 uur en 21.00 uur werd er in beide plaatsen gecontroleerd.

In Langbroek zijn 144 bestuurders gecontroleerd op snelheid. Hiervan reden 19 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u, waaronder een landbouwvoertuig dat 23 km/u te hard reed. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u.

Andere personen hebben bekeuringen ontvangen voor; het niet dragen van een autogordel, het niet op orde hebben van kentekenbewijs en rijbewijs, negeren van gesloten verklaring, voeren van mistlichten, onnodig geven van lichtsignalen en onverzekerd rijden.

Snelheidscontrole

LEERSUM- Aan de Maarsbergseweg heeft de politie op maandagavond een snelheidscontrole gehouden. In totaal zijn 454 automobilisten tussen 20.00 uur en 22.00 uur gecontroleerd op snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 107 km/u waar 80 km/u is toegestaan.

Vernielingen

RHENEN- Op maandag in de late middag heeft de politie vier jongeren aangehouden die vernielingen aan een woning hadden aangericht.

Op de Veensegrindweg heeft een 51-jarige man uit Ede vier jongeren aangehouden die vernielingen hadden aangericht. Vervolgens heeft de man de politie ingeschakeld. Agenten constateerden dat er inderdaad vernielingen waren aangericht door de jongeren, een 11 jarige uit Ede, twee 13-jarigen uit Rhenen en een 15-jarige uit Rhenen. Hierop zijn de jongeren aangehouden en tegen hen is een proces-verbaal opgemaakt.