Gemeente Winschoten


Winschoten op 1!

In `Overheid.nl Monitor - Continue Monitoring' houdt de Overheid de stand van zaken rondom de ontwikkeling van websites van o.a. gemeenten periodiek bij. Op 13 februari is de nieuwste ranglijst bekend gemaakt en op het overzicht `ranglijst van gemeenten in de provincie Groningen' prijkt Winschoten nu met stip op de eerste plaats! Maandelijks kijkt een overheidsinstantie in gezamenlijkheid met de webbeheerders naar de ontwikkelingen van websites van gemeenten, provincies, waterschappen en ministeries. De laatste maanden is Winschoten aardig in opmars. Op de ranglijst van januari steeg Winschoten op de overall lijst (de landelijke lijst) maar liefst 115 posities. Van 217 naar 102 (52,2%). Op de lijst van gemeenten in de provincie Groningen stond Winschoten toen op een derde plaats.

Deze maand laat Winschoten ook Scheemda en Groningen achter zich en staat binnen de provincie Groningen op de eerste plaats. Een resultaat waar de gemeente met recht trots op is. Op de lijst van alle gemeente in Nederland is Winschoten gestegen van 102 naar de 67ste positie (58,3%).

Winschoten heeft deze stijging onder andere te danken door het aanbieden van een webwinkel waar inwoners van de gemeente nu digitaal producten kunnen aanvragen en betalen. Verder heeft het toevoegen van zogenaamde subsites vanuit de wijkplatforms een positieve bijdrage geleverd en het uitbreiden van de site met een overheidsbrede zoekmachine.