Gemeente Franekeradeel


Officiële bekendmakingen 20 februari 2008 Franeker Courant

Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig de Woningwet bekend dat in de periode van 07-02-2008 t/m 13-02-2008 de volgende lichte en reguliere bouwaanvragen zijn binnengekomen:

* Rietbuurt kavel 57 Franeker Zuid te Franeker bouwen van een woning
* Lanenbuurt kavel 191 Franeker Zuid te Franeker bouwen van een woning met garage

* Lanenbuurt kavel 186 Franeker Zuid te Franeker bouwen van een woning

* Thorbeckestraat 8 te Franeker vernieuwen/vergroten van een woning
* Binnenhof 14 te Franeker vergroten/veranderen van een berging in garage

* Noord 33 te Franeker bouwen van een prieel
* Sneeuwvlerk 24 te Franeker vergroten van de garage
* Severander 17 te Franeker bouwen van een tuinhuis
* Jan Zeinstrastrjitte 1 te Herbaijum veranderen van de serre
* Bargereed 47 te Tzummarum bouwen van een recreatiewoning
* Dijkstraat 54 A te Franeker aanbrengen van reclame en zonwering (legaliseren)

* Vossleane 2 te Tzummarum bouwen van 2 bergingen (legaliseren)
* P J Troelstrastraat 2 te Franeker intern vergroten/verbouwen van een supermarkt (legaliseren)

Deze bouwaanvragen worden behandeld in de welstandscommissie. De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar en vinden op maandagmorgen in de oneven weken van 9.30 - 11.00 uur plaats in het gemeentehuis. U bent hierbij van harte welkom! Wilt u weten wanneer een bouwplan wordt behandeld, kijkt u dan op de website www. franekeradeel.nl.

Wij attenderen u er op dat tegen een aanvraag om bouwvergunning geen bezwaarschrift kan worden ingediend. Een bezwaarschrift kan pas worden ingediend na het verlenen van de bouwvergunning.

Verleende vergunningen 07-02-2008 t/m 13-02-2008

Reguliere bouwvergunning

* Leane 5 te Herbaijum vergroten van de ligboxenstal 11-02-2008

Lichte bouwvergunning

* Alde Loop 14 te Achlum bouwen van een schuur 07-02-2008

Reguliere bouwvergunning 1e fae

* Mûntsewei 10 te Klooster Lidlum geheel oprichten van een ligboxenstal 07-02-2008

* Kerkstraat 6 te Schalsum vergroten van de woning 08-02-2008

Indien u het niet eens bent met één van bovengenoemde besluiten, kunt u binnen zes wekenna verzending van dit besluit een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te Franeker. Het bezwaarschrift dient tenminste de volgende onderdelen te bevatten:
* naam en adres van de indiener;

* de dagtekening;

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
* de gronden van het bezwaar;

* een ondertekening.

Indien u een bezwaarschrift heeft ingediend, kunt u tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de President van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien u van mening bent dat de onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist. Een verzoek om voorlopige voorziening dient u te richten aan de President van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden, Sector Bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Ook dient u een kopie van het bezwaarschrift te overleggen.

Ontwerpbestemmingsplan "Correctieve en partiële herziening van het Bestemmingsplan Franeker-Binnenstad"

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend, dat het ontwerp-bestemmingsplan "Correctieve en partiële herziening van het Bestemmingsplan Franeker-Binnenstad" met bijbehorende stukken met ingang van 21 februari 2008 gedurende zes weken voor een ieder, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker, ter inzage ligt.

Het onderhavige plan omvat een correctieve herziening van het bestemmingsplan Franeker-Binnenstad. Dit bestemmingsplan is door de gemeenteraad vastgesteld op 7 september 2006 en grotendeels goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân op 6 maart 2007.
Goedkeuring werd onthouden aan enkele voorschriften. Het betreft door Gedeputeerde Staten noodzakelijk geachte aanscherpingen van de voorschriften met betrekking tot de bestemming Beschermd Stadsgezicht. De partiële herziening heeft tot doel de planologische mogelijkheid van een seksbioscoop te schrappen. Tevens vindt om formele redenen opnieuw vaststelling plaats van een aantal voorschriften welke betrekking hebben op de wijzigings- en uitwerkingsbevoegdheden als bedoeld in artikel 11 WRO.

Tijdens de termijn van terinzageligging van het plan kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER.
Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken kan zich, gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan, wenden tot de heer T. Kuijpers van de afdeling Bouwen en Milieu (tel. 0517 - 380166).

Voorbereidingsbesluit

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad in de vergadering van 7 februari 2008 heeft verklaard, dat voor wat betreft:
* De dorpen Tzum, Tzummarum, Sexbierum/Pietersbierum, Achlum, Herbaijum, Peins en Ried een bestemmingsplan wordt voorbereid,

een en ander overeenkomstig de bij het besluit behorende kaart.

Het voorbereidingsbesluit treedt met ingang van donderdag 21 februari 2008 in werking.

Het raadsbesluit en de bijbehorende kaart ligt met ingang van donderdag 21 februari 2008 tijdens openingstijden van het Gemeentehuis, Harlingerweg 18 te Franeker, op de afdeling Bouwen en Milieu voor een ieder ter inzage.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na datum van deze publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Verlening monumentenvergunning

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er op 11 februari 2008 (verzonden op 13 februari 2008) een monumentenvergunning is verleend voor de aanvraag om een monumentenvergunning van:
* G.T. van Noordenburg voor het plaatsen van gevelreclame (uithangbord) op het perceel Voorstraat 45 te Franeker

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid tegen het besluit van de raad / het college binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit aan de aanvrager een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Leeuwarden, sector bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA, Leeuwarden (tel.058-2341555). Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

* naam en adres van de indiener;

* de dagtekening;

* een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
* de gronden van het beroep.

Ook dient u, indien mogelijk, een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te overleggen. De indiener van het beroepschrift is tevens griffierecht verschuldigd.

Alleen zij die tijdig (schriftelijk) of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerp-beschikking kunnen later beroep instellen bij de Rechtbank, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen danwel dat het definitieve besluit afwijkt van het ontwerp-besluit.

Meldingen Wet Milieubeheer

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer bekend, dat in januari 2008 meldingen zijn ontvangen van:
* De Verte VOF, voor een Besluit Landbouw Milieubeheer op het perceel Hoarnestreek 46 te Sexbierum;

* Maatschap L.J. Faber & A. Faber-Wiersma, voor een Besluit Landbouw Milieubeheer op het perceel Hitzumerweg 2 te Achlum.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker.

Besluiten college van b & w 12 februari 2008

Subsidieverstrekking BOS (Buurt, Onderwijs en Sport)-impuls. Besluit:
De subsidie verlenen aan de Skûle voor de uitvoering van het BOS-project: Wille op Strjitte 2007-2010.

Aanpassen proces voor het aanbrengen van een uitrit naar de openbare weg.
Besluit:

1. Het standaardtarief voor het aanbrengen van een uitrit naar de openbare weg laten vervallen.

2. Regie m.b.t. aanbrengen van een uitrit naar de openbare weg blijft in handen van de gemeente.

3. Verrekening van de kosten vindt rechtstreeks plaats tussen aanvrager en aannemer.

Franeker, 20 februari 2008.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.