Nederlands Jeugdinstituut


Richard Krajicek Award 2007

Op 20 februari 2008 reikt Richard Krajicek de prijs uit voor het leukste en meest educatieve sportproject voor kinderen en jongeren. De winnaar krijgt 10.000 euro en de Krajicek Award, die voor de vierde keer wordt uitgereikt.

Sportproject met een extraatje
Om leuke en leerzame sportactiviteiten voor de jeugd te stimuleren heeft het Ministerie van VWS in 2004 de Richard Krajicek Foundation Award ingesteld. Jongeren, maar ook scholen, sportverenigingen, buurt- en welzijnsorganisaties, instellingen voor kinderopvang, gezondheidszorg en gemeenten kunnen meedingen naar de educatieve sportprijs. Ze moeten daarvoor een sportproject bedenken, waarmee kinderen hun fysieke, mentale én sociale vaardigheden ontwikkelen.

Meedoen door sport
De activiteiten moeten ook aansluiten bij de themas uit het programma 'Meedoen door sport' van het Ministerie van VWS. Dat programma kan op meerdere manieren vorm krijgen. Bijvoorbeeld in projecten waarbij jongeren met een fysieke of verstandelijke beperking meedoen met een (reguliere) club. Of doordat jeugd van verschillende culturen samen sport en beweegt. Ook kunnen jongeren meedoen om gezonder te leven (bewegen en voeding). En het kan onder de noemer van meedoen in de stad, wijk of buurt, door samen een activiteit op te zetten in de buurt om beter met elkaar om te gaan. Uiteraard mogen deelnemers verschillende manieren van meedoen combineren. Het gaat om activiteiten uitgevoerd in 2007 voor kinderen en jongeren van 4 tot 23 jaar en hun opvoeders.

Deelname
Eerst is er een provinciale voorronde. De winnaar daarvan wint 1.000,- euro, mag de provincie vertegenwoordigen op de landelijke finale en maakt kans op de hoofdprijs van 10.000 euro!
U dient uw inzending vóór 1 december 2007 in te sturen via het aanmeldingsformulier op deze site.
Meer informatie over de voorwaarden, procedure, prijzen en jury is te vinden op de site www.krajicek.nl/rkfaward en elders op deze site.

Databank 'Opvoeding door sport'
De inzendingen worden opgenomen in de databank 'Opvoeding door sport' als voorbeeld en inspiratie voor anderen. U vindt de databank op de website van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen, www.nisb.nl/opvoedingdoorsport.

Organisatie
De Richard Krajicek Foundation, het Nederlands
Jeugdinstituut (afdeling Educatie en Opvang) en het NISB organiseren de Richard Krajicek Foundation Award 2007 in opdracht van het Ministerie van VWS.

Informatie
Meer informatie vindt u op www.krajicek.nl/rkfaward en elders op deze site.
U kunt ook terecht bij Pieter Paul Bakker van het Nederlands Jeugdinstituut (afdeling Educatie en Opvang), tel. (030) 230 63 11, e-mail .